Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Καραμπατζός: "…Καλούμε λοιπόν όλους τους πολιτικούς παράγοντες (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη κλπ.) να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν θεσμικά…"

Δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Νάουσας Τ. Καραμπατζός για το θέμα των σχολείων, όπως αυτό δρομολογήθηκε και μετά και τις χθεσινές εξελίξεις που σχετίζονται με τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις και υποβαθμίσεις σχολείων.
Συγκεκριμένα, η δήλωση του Δημάρχου έχει ως εξής: «Αιφνιδιαστικά ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι συνενώσεις των Σχολικών Μονάδων για το Σχολικό έτος 2011-12, στις οποίες περιλαμβάνονται συγχωνεύσεις Σχολικών μονάδων της Νάουσας. Καταγγέλλουμε την τακτική του Υπουργείου…

…γιατί δεν έλαβε υπόψη τις αιτιολογημένες θέσεις της τοπικής εκπαιδευτικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές), των εκπαιδευτικών φορέων και την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την εύρυθμη λειτουργία των Γυμνασίων Μαρίνας και Επισκοπής και την κατάργηση-μεταφορά του Δημ. Σχολείου Γιαννακοχωρίου, αλλά προχώρησε ημέρα Κυριακή στη συγχώνευση Σχολικών Μονάδων χωρίς να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος και συνάντηση με τη διαπαραταξιακή επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως επανειλημμένα το ζητήσαμε.
Δηλώνουμε ότι, θα συνεχίσουμε μαζί με το Δημοτικό Συμβούλιο και την εκπαιδευτική κοινότητα τον αγώνα για να μην εφαρμοστούν οι άδικες αποφάσεις, διότι πιστεύουμε πως δεν επιλύουν, αλλά δημιουργούν πολλά προβλήματα στην ομαλή εκπαιδευτική διαδικασία.
Καλούμε λοιπόν όλους τους πολιτικούς παράγοντες (Βουλευτές, Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχη κλπ.) να αναλάβουν τις ευθύνες που έχουν θεσμικά, και να ενισχύσουν τον κοινό αγώνα για να μην κλείσει κανένα σχολείο της Νάουσας».