Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ευχαριστήρια της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης για τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού

 Δελτίο τύπου
Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης

Ολοκληρώθηκαν και φέτος με επιτυχία οι Αποκριάτικες Εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Μελίκης του Δήμου Αλεξάνδρειας με τον παραδοσιακό σατιρικό γάμο την Κυριακή 6 Μαρτίου, και την μεγάλη καρναβαλική παρέλαση της Καθαράς Δευτέρας.
Ο γάμος της Κυριακής έγινε όπως κάθε χρόνο με κέφι και σατιρική διάθεση. Ο «κουμπάρος» ήταν από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νησελουδίου, η «νύφη» από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ξεχασμένης, το «σόι» της από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής και ο «γαμπρός» ντόπιος από το Λαογραφικό Όμιλο Μελίκης και Περιχώρων. Με τον ήχο  του ζουρνά διασκέδασαν με την ψυχή τους όσοι βρέθηκαν εκεί.
Την Καθαρά Δευτέρα, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η προσέλευση του κόσμου και η συμμετοχή των καρναβαλιστών στην μεγάλη παρέλαση αρμάτων, πεζοπόρων και χορευτικών συγκροτημάτων. Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακούς χορούς από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρακίου Δράμας, τον Σύλλογο Καπαδοκών Πλατέος «Ο Βαρασσός», τον Πολιτιστικό Μορφωτικό Σύλλογο Συκιάς «Η Βάντα». Στη συνέχεια παρέλασαν πλήθος αρμάτων και πεζοπόρων τμημάτων σατιρίζοντας  θέματα της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

Σύλλογοι από όλο το Ρουμλούκι επέλεξαν να συμμετέχουν με άρμα στο Μελικιώτικο Καρναβάλι, όπως οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Καβασίλων, Νησελουδίου, Νησελίου, Ξεχασμένης, Επισκοπής, Αλεξάνδρειας, «Αστήρ» Αγκαθιάς, Νεοκάστρου, Παλαιού Προδρόμου, Αγίας Τριάδας, Κυψέλης και Θρακιωτών «Το Κωστί». Επίσης παρόν έδωσαν για άλλη μια φορά όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Μελίκης καθώς και το Δημοτικό Σχολείο της Κουλούρας.
Κέφι, αυθορμητισμός, διάθεση για διασκέδαση και ξεφάντωμα ήταν τα στοιχεία που συνέθεσαν το «ΜΕΛΙΚΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ»
Μετά το τέλος της παρέλασης η Κριτική Επιτροπή βαθμολόγησε την παρουσίαση των αρμάτων, και βράβευσε τα τρία καλύτερα:  1. «Οι Γερμανοί Ξανάρχονται» (ΧΑΣΟΜΕΡΗΔΕΣ), 2. «Επιστροφή στον πλανήτη Γη» (ΞΕΣΥΛΟΙΑΣΤΟΙ), 3. «Το Ε.Σ.Υ. νοσεί και αιμορραγεί» (ΧΑΖΟΝΤΑΜΑΡΑ).
Η Δημοτική Κοινότητα Μελίκης και ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης και Περιχώρων ευχαριστούν όλους τους επώνυμους και ανώνυμους συντελεστές που βοήθησαν και συμμετείχαν σε όλες τις Αποκριάτικες Εκδηλώσεις, τα ηλεκτρονικά μέσα που μετέδωσαν απ’ ευθείας από το διαδίκτυο την παρέλαση του Καρναβαλιού  καθώς και όλο τον κόσμο που μας τίμησαν με την παρουσία τους .