Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Σε γλώσσα καθαρή, απλή

Σε γλώσσα κατανοητή και όχι πολιτικάντικη.
Άμεσα και ξεκάθαρα.
 .
Δύσκολη και μεγάλη η απόφαση να ασχοληθώ ενεργά και να μπω προσωπικά στη διαδικασία της εκλογής και σε αυτή της λήψης αποφάσεων που κρίνουν το παρόν αλλά και το μέλλον του τόπου μας. Η ευθύνη είναι μεγάλη, ευθύνη κυρίως έναντι του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε και κατοικούμε όλοι μας.
Πολλές φορές αναφέρθηκα στα λάθη, στις αστοχίες ή και στις επιτυχίες άλλων για να γίνουν τα αυτονόητα, αρθρογραφώντας σε τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο. Βρέθηκα πολλές φορές πίσω από ένα μικρόφωνο προσπαθώντας με τον τρόπο μου να βάλω ένα λιθαράκι στην προσπάθεια όλων για να πάει μπροστά αυτός ο τόπος. Ο σκοπός μου; Να θίξω αυτά που με πειράζουν και να αναδείξω αυτά που επικροτώ.

Και τώρα πήρα την απόφαση να ζητήσω την ψήφο των συγχωριανών μου. Μια απόφαση που ελήφθη μετά από ώριμη σκέψη.
Αν και ο νόμος το επιτρέπει (αλλά δεν μου το επιτρέπει η ηθική με την οποία πορεύομαι), αποφάσισα πως θα πρέπει να μείνω εκτός “Περισκόπησης” για τις επόμενες ημέρες, μέχρι το τέλος των εκλογών. Fair play που λένε και οι αγγλομαθείς.
Κάποιοι θα το έβλεπαν ως ευκαιρία: ένα blog τοπικού (και όχι μόνο) ενδιαφέροντος με αναγνωσιμότητα την οποία ούτε που φανταζόμουν όταν ξεκινούσα πριν 3 χρόνια, δεν το αφήνεις ανεκμετάλλευτο σε περίοδο εκλογών! Αλλά είπαμε, επέλεξα να μείνω εκτός “Περισκόπησης” όχι επειδή είμαι αφελής αλλά επειδή είναι στάση και τρόπος ζωής (fair play σε εκλογές δεν υπάρχει, για ορισμένους επαγγελματίες της πολιτικής οι εκλογές είναι πλέον η ζωή τους η ίδια και φυσικά το fair play πάει περίπατο).
Σε τελική ανάλυση (αναφορικά με το blog), άντε μετά από 20 μέρες χωρίς αναρτήσεις να καταφέρεις να επιστρέψουν στις ίδιες συνήθειες οι αναγνώστες σου. Αν και ξέρω πως με τους περισσότερους εξ υμών θα ξαναβρεθούμε κανονικά, πιστοί στο ραντεβού μας, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα σε προσωπικό επίπεδο.
Από σήμερα και μέχρι το κλείσιμο της κάλπης οι αναρτήσεις στην “Περισκόπηση” θα γίνουν κατά 99,99% λιγότερες ενώ το περιεχόμενο αυτών που θα απομείνουν αλλάζει. Εκτός απροόπτου φυσικά, γιατί σε ότι σχετίζεται αποκλειστικά και μόνο με εμένα και την υποψηφιότητα μου θα πρέπει να απαντώ άμεσα, γιατί έμαθα να μη αφήνω “σκιές” πουθενά.
.
Εξαιρούνται μόνο κάποιες ΧΡΗΣΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ για τις εκλογές, όταν αυτές θα γνωστοποιούνται και θα αποστέλλονται στην “Περισκόπηση”. Τα ονόματα των υπολοίπων υποψηφίων που εκτίθενται στην κρίση των δημοτών του νέου Δήμου Αλεξάνδρειας (όλα τα ψηφοδέλτια) θα τα βρείτε επιλέγοντας τις σελίδες με τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων, οι οποίες βρίσκονται κάτω από το λογότυπο της “Περικόπησης”.
 

Θα υπάρχει μόνο η συγκεκριμένη ανάρτηση, αυτή που παραπέμπει στην υποψηφιότητα μου με το συνδυασμό “Ρουμλούκι – Αλεξάνδρεια, πορεία στο μέλλον” του υποψηφίου δημάρχου Μπάμπη Γκιόνογλου.
Κάποιοι μου είπαν πως η υποψηφιότητα μου θα αποτελέσει “χτύπημα” στην αντικειμενικότητα μου. Αυτό είναι πασιφανές πως δεν ισχύει, το γνωρίζουν όσοι διαβάζουν τα τελευταία 3 χρόνια την “Περισκόπηση”. Άλλωστε μια ματιά στο blog – ακόμη και στις τελευταίες χρονολογικά αναρτήσειςαρκεί. Στη συνέχεια μπορείτε να κρίνετε (η σύγκριση είναι κάτι που ποτέ δεν το φοβήθηκα!!).
Οι αναρτήσεις (καλά να είμαστε) θα ξεκινήσουν ξανά το βράδυ των εκλογών, από τις 9 το βράδυ και μετά. Ούτε από το ραδιόφωνο θα τα λέμε (στην περίπτωση αυτή ο νόμος επιτρέπει μια παρουσία και μόνο).
Ευχαριστώ για τη μέχρι τώρα αποδοχή.
.
Όσον αφορά την υποψηφιότητά μου:
Πάντοτε στη ζωή και στο λόγο μου ήμουν ΕΥΘΥΣ, ΑΜΕΣΟΣ και ΞΕΚΑΘΑΡΟΣ. Δε με φόβισε ποτέ ούτε η ευθύτητα, ούτε η αμεσότητα, ούτε ο ξεκάθαρος λόγος. Δεν πρόκειται να αλλάξω τώρα! Ειδικά δε με τον πολιτικό λόγο οφείλεις να είσαι συνειδητά ξεκάθαρος και αν κάποιος θέλει να σε ψηφίσει επειδή έχεις ξεκάθαρο λόγο και δεν αναλώνεσαι σε υποσχέσεις και μόνο, τότε θα σε ψηφίσει! Αλλιώς θα επιλέξει μια από τα ίδια
Δεν γενικολογώ, δεν διορίζω, δεν φέρνω θάλασσες, δεν μετακινώ βουνά, δεν υπόσχομαι γεφύρια και δρόμους, δε μου αρέσουν οι συναλλαγές, οι συνδιαλλαγές, και κυρίως απεχθάνομαι τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Όχι πως υπό άλλες συνθήκες θα το έκανα! Όμως τώρα οφείλω να το τονίσω, τώρα που η ίδια μας η χώρα βρίσκεται επάνω στο κρεβάτι του Προκρούστη που έντεχνα ονομάστηκε “Μνημόνιο”. Θα μπορούσαν να το ονομάσουν διαφορετικά οι πολιτικοί μας, αλλά κάποια πράγματα (αφού ακόμη λειτουργούν με νοοτροπία και λογικές του χθες) δεν θέλουν ή αδυνατούν να τα θέσουν στην πραγματική τους διάσταση. Οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και πρέπει άπαντες να είμαστε ρεαλιστές και ειλικρινείς, να βλέπουμε την πραγματικότητα.
.
Θα κάνω μια προσπάθεια να γίνουν στο Δήμο μας πραγματικότητα τα αυτονόητα και ακόμη περισσότερα αλλά και μια προσπάθεια να διατηρηθούν από την 1η Ιανουαρίου του 2011 αυτά που ήδη κατακτήθηκαν.
Μια προσπάθεια για να βγει κάτι καλό για όλους μας, μια προσπάθεια να έρθει στην εκλογική διαδικασία αλλά και στο Δήμο το πραγματικά καινούριο, η νέα άποψη και ματιά για τα πράγματα, η νέα αντίληψη για την τοπική πολιτική. Γιατί οφείλουμε να στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες του δημότη και να μην τον ξεχνάμε την επομένη κιόλας των εκλογών. Γιατί εμείς όλοι είμαστε αυτοί που ζούμε σε αυτή την περιοχή.
Σας καλώ λοιπόν να στηρίξετε την προσπάθεια αυτή.
Γιατί όλοι θέλουμε να αλλάξουμε πορεία, να προχωρήσουμε προς το μέλλον!
Οπότε μην ξεχάσετε, στις 7 του Νοέμβρη στα εκλογικά τμήματα στο Πλατύ, στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “Ρουμλούκι-Αλεξάνδρεια, Πορεία Στο Μέλλον” του υποψηφίου δημάρχου Μπάμπη Γκιόνογλου θα δείτε το όνομα μου.
 
Λόγω της αλφαβητικής σειράς θα το βρείτε στο τέλος του ψηφοδελτίου, κάτω-κάτω. Βάλτε έναν σταυρό (έναν εκ των δυο που δικαιούστε να βάλετε).
Μια ακόμη ψήφος, η δική σας ψήφος, ίσως και να φέρει την αλλαγή που όλοι μας επιθυμούμε…
Σίμος

 

8 απαντησεις στο “Σε γλώσσα καθαρή, απλή”

Επίσης το έκανα για να αναδείξω την κοροϊδία σε πολλά.

ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΟΣΕ:
όταν έγινε πισίνα (2 φορές μέσα σε 10 μήνες έκλεισε, η τελευταία μόλις πριν 15-20 μέρες) μας είπαν πως φταίει ο ΟΣΕ, πως κάποιοι έκοψαν καλώδια αντλιών, πως δεν παρέλαβαν το έργο κλπ κλπ. Στο σημείο αυτό δικαιοούμαι ως δημότης να ρωτώ “γιατί αφού δεν την παρέλαβαν τότε τη σύνδεσαν με το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του χωριού”; Νομίζω πως ναι! Μας άφησαν να χρησιμοποιήσουμε μισοτελειωμένο έργο; Σήμερα την εμφανίζουν “καλογυαλισμένη”, “σινιαρισμένη” και φυσικά ςς έργο του Φώτη. Είναι όμως έτσι; Τότε γιατί έλεγαν άλλα; Για ρώτα στο Πλατύ!

ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ:
Όταν παρέλαβε ο Φώτης από το Δριστά έλεγε πως η πρώτη-πρώτη απόφαση του δημοτικού του συμβουλίου θα ήταν το ξήλωμα του Πεζόδρομου. Τι έκανε; ΤΙΠΟΤΕ! Τον παράτησε στην τύχη του, πετώντας στην ουσία τα λεφτά που είχαν πληρωθεί από τους δημότες!

Θέλεις ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ;
Σε κάποιο φυλλάδιο του ιδίου του δημάρχου πριν 7-8 χρόνια έγραφε πως ο δημοτικός κινηματογράφος ήταν μια πολυτέλεια! Και στο τέλος το πρώτο θερινό δημοτικό σινεμά της περιοχής μας έκλεισε (θα μπορούσε να το κυνηγήσει το θέμα, αν υπήρχε άλλο πρόβλημα)για να μην κλείσει!

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ήρθες εσχάτως στο γήπεδο του χωριού; 45.000 πεταμένα για έναν βούρκο που έχει και σχήμα βουνού! Τι έγινε λάθος; Τα χώματα; Το ότι δεν είανι ισοπεδωμένος ο αγ. χώρος; Τζάμπα λεφτά! Μη κρινεις από προβολείς σε γήπεδα ανά το δήμο. Βιτρίνα αδερφέ!

ΕΡΓΑ
Θελεις επίδειξη “έργων”; Πάμε στις πολυδιαφημισμένες εργατικές; Να πάμε! Πρόκειται για έργο-ιδέα παλιών κοινοταρχών και δημάρχων του χωριού/δήμου. όλοι δικαιούνται προβολής για το συγκεκριμένο, ΟΛΟΙ!
Κάποιοι το τοποθετούν στις αρχές της δεκαετίας του ’80, κάποιοι στα μέσα της. Ένα όνομα θα γράψω και αν δεν είσαι από το Πλατύ ρώτα να σου πουν για το μακαρίτη το γραμματέα της κοινότητας, τον Στ. Στεφανίδη (θητεύσε επί χρόνια, επί πολλών προέδρων). Αυτός συνέτασσε τις επιστολές σε ΟΕΚ και υπουργεία όταν οι εργατικές ήταν προνόμιο μεγάλων πόλεων και μόνο (αυτό επέτρεψε μου να το γνωρίζω προσωπικά!!!). Αγωνίστηκαν το ίδιο και πρόεδροι και δήμαρχοι(Φώτη συμπεριλαμβανομένου). Όμως η οικειοποίηση του “ομαδικού” έργου δεν είναι σωστή. Συμφωνείς ή όχι;

ΥΓΕΙΑ
Ρώτα να σου πούν πια ήταν η σημαία του Φώτη του 2002. Το πρώτο που θα ακούσεις θα είναι ένα ασθενοφόρο που ποτέ δεν έφτασε. Καλή η Mercedes (κατανοητό πως ως δήμαρχος πρέπει να έχει όχημα). Αλλά η δέυτερη τι δουλειά έχει; Δεν θα μπορούσε να γίνει το ταχθέν ασθενοφόρο;

Αυτά και πολλά άλλα οι κάτοικοι των άλλων περιοχών του δήμου δεν τα ξέρουν. Δεν πρέπει όμως να τα μαθαίνουν; (Εδώ ταιριάζει αυτό που γράφω για “τρόπο λειτουργίας” παραπάνω).
Οπότε ερωτώ: δεν κατάφερε όσα οι ψηφοφόροι του ανέμεναν στον “μικρό” δήμο, δεν κράτησε τις υποσχέσεις του. Γιατί να τον πιστέψω και να τον ψηφίσω τώρα, που το γήπεδο/δήμος – και οι αρμοδιότητες – μεγαλώνουν πάρα πολύ; Και άντε να μου πεις πως είναι ικανός! Από ομάδα; Τη θεωρείς ικανή;

Αυτά. Στη διάθεση σου για οποιαδήποτε διευκρίνιση και άλλη πληροφορία.

Σίμος

ΚΑΙ ΑΣ ΒΓΕΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ VIDEO! Δεν πρόκειται όμως, γιατί έμαθα (και το κάνω και τώρα) να αποδίδω τα του Καίσαρος τω Καίσαρι…

Με πέτυχες πάνω στον υπολογιστή, οπότε σου απαντώ άμεσα (αν και θα προτιμούσα την “επωνυμία” – όλοι επώνυμοι είμαστε – αλλά ένα mail δεν θα έβλαπτε ρε αδερφέ να σου αναλύσω τη θέση μου καλύτερα!):

Η οπτική γωνία του καθενός είναι μεγάλη υπόθεση.

Εγω το βλέπω από τη δική μου, βλέπω αυτά που ΔΕΝ γίνανε στο χωριό μου, χωρίς όμως να αγνοώ αυτά που γίνανε, να μιλάμε καθαρά (τα οποία τα ονομάζω “αυτονόητα”, τα οποία δεν θα έπρεπε να λείπουν από κανένα χωριό ή πόλη και δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται ως έργα).

Επέλεξα και επιλέγω Μπάμπη για πολλούς λόγους, θα αναφέρω 2, για τη συζήτηση και μόνο: 1) μια ομάδα πιο νέα και ξεκούραστη, πιο δεμένη παρά το ότι συμμετέχουν σε αυτή άνθρωποι από το σύνολο της γενικότερης πολιτικής σκηνής 2)ένας δήμαρχος ο οποίος είναι ανοιχτός στον δημότη, με τρόπο λειτουργίας που είναι πιο κοντά στο δικό μου.

Φυσικά υπάρχουν και άλλοι λόγοι, αλλά μένουμε στους 2 αυτούς. Στη διάθεσή σου αν θέλεις για αναφορά και ανάλυση των υπολοίπων λόγων που επέλεξα και επιλέγω Μπάμπη Γκιόνογλου για δημαρχο στο νέο δήμο.

Φυσικά θα πρόσεξες πως το βίντεο μπήκε στα banner στα δεξιά (δεν πρόκειται να κάνω το blog “φωνή” κανενός πλην εμού και όσων με διαβάζουν) ενώ όπως είδες το γράφω ξεκάθαρα: “Δεν μηδενίζω το έργο που έγινε…”!!! Γιατί έγινε και έργο, όμως αφορά τα …”αυτονόητα” που σου γράφω.

ευχομαι να μην απογοητευτεις απο την ομαδα Γκιονογλου γιατι σαν το Δημητριαδη δημαρχο ΟΧΙ μονο το Πλατυ δεν ειχε ποτε αλλα και κανενας γειτονικος δημος,ωραιο το βιντεο αλλα αμα θες να ασχολεισαι με την δημοσιογραφια ξερεις ποσα τετοια βιντεο με τον αρχηγο σου μπορεις να φτιαξεις Σιμο;οσο και να ψαξεις, οχι μονο στο Πλατυ αλλα και αλλου σαν το Φωτη ανθρωπο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟ δεν θα βρεις ….και κατι ακομα ολοι δεν ειστε για πολιτικη να το ξερετε,κενα συμπληρωνετε

ΔΕΝ ΨΗΦΗΖΩ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΘΑ ΨΗΦΗΣΩ.ΟΜΩΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΗΔΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ.ΟΣΟΙ ΨΗΦΗΖΟΥΝ ΓΚΙΟΝΟΓΛΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ

ΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ-ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΟ ΧΩΡΙΟ-ΝΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ. ΨΗΦΙΖΩ ΠΛΑΤΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΩ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ. ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ FACEBOOK Η ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ Ή ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ. ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ. ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΙΜΟ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ Η ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΣΟΥ ΣΕ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΣΟΥ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ PARAPLANITIKOS

Κρίμα που δεν είμαι δημότης Πλατέως, θα σε ψήφιζα με όλη μου την καρδιά και εγώ και η οικογένεια μου!! Όμως σε διαβεβαιώνω έχοντας αρκετούς φίλους και συγγενείς στο Δήμο Πλατέως θα αγωνιστώ για την υποψηφιότητα σου , γιατί η αυτοδιοίκηση έχει ανάγκη από άτομα και χαρακτήρες σαν τον δικό σου. Σού εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία!! Και θα σου πω ποιος είμαι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, αν και το αποτέλεσμα θα είναι νικηφόρο για τον συνδυασμό που συμμετέχεις ,για το καλό του Δήμου, και των δημοτών.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.