Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΧΙΛΑΡΙ: ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ!

Αρκετά ανησυχητική η χθεσινή απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, με την οποία αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία του Κοσόβου από τη Σερβία (η οποία είχε κηρυχθεί μονομερώς το Φεβρουάριο του 2008). Η επίσημος χαρακτηρισμός της απόφασης είναι “συμβουλευτική γνωμοδότηση”, αλλά είναι εμφανές πλέον πως πάμε σε άλλες καταστάσεις και άλλα γεγονότα τα οποία θα καθορίζουν το διεθνές δίκαιο (φεύγοντας από τα παραδοσιακά και μέχρι τώρα γνώριμα).
Η απόφαση αυτή είναι ανησυχητική και για τη χώρα μας, γιατί ανοίγει η όρεξη σε πολλούς – και κυρίως σε γείτονες που βλέπουν παντού κράτη και κρατίδια που θα μπορούσαν να φυτρώσουν στα Βαλκάνια μέσα σε μια νύχτα.

Μέσα στα ωραία που έγιναν και σχετίζονται με τη σερβική αυτή επαρχία είναι και δυο ακόμη γεγονότα: το ΔΝΤ ενέκρινε προχθές τη χορήγηση στο Κόσοβο δανείου ύψους 108,9 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ η Χίλαρι κάλεσε τα όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Σερβίας, να αναγνωρίσουν το Κόσοβο, αφότου το Διεθνές Δικαστήριο, αποφάσισε ότι η ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της χώρας αυτής δεν έχει παραβιάσει το διεθνές δίκαιο = δηλαδή, ότι αποφασίζει το πουλημένο στα συμφέροντα Διεθνές Δικαστήριο είναι ευαγγέλιο. Τέλος!

στη φωτογραφία, η αμερικανική βάση του Κοσόβου, για το στήσιμο της οποίας έγινε όλος ο καβγάς και η “αναγνώριση”. Δεν τους έπιασε ξαφνικά τους Αμερικανούς ο πόνος για τα δικαιώματα αυτοδιάθεσης των λαών…
αλήθεια, εμείς το Κόσοβο ΔΕΝ το έχουμε ακόμη αναγνωρίσει. Συμμετέχουμε όμως ως χώρα σε Οργανισμούς (όπως το ΔΝΤ) που και το αναγνωρίζουν και λεφτά του δίνουν. Τι γίνεται; Αυτό δεν είναι έμμεση αναγνώριση;