Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΤΟ ..ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ;

Τον θυμάστε εκείνο τον παλιό καλό διάλογο με τον τύπο στη Συγγρού;
-“Πως σε λένε;”
-“Αμαρυλλίς”
-“Ωραίο όνομα, από που βγαίνει;”
-“Από το Παντελής!”

Ε, κάτι τέτοιο πάει να γίνει και τώρα, μετά το χάος που δημιουργήθηκε από χθές στην Ουγγαρία. Γιατί η χώρα αυτή έχει μισό βηματάκι διαφορά από εμάς στο οικονομικό χάλι και στο ΔΝΤ.

Και εμείς τώρα παίζουμε με ονόματα και με το πως θα ονομάσουμε την επερχόμενη χρεοκοπία. Ψάχνουμε αν θα την πούμε “ελεγχόμενη πτώχευση”, “αναπροσαρμογή”, “αναθεώρηση χρέους”, “αναδιαπραγμάτευση” κοκ!!
Έτσι είναι: είτε “Αμαρυλλίς”, είτε “Παντελής”, είτε “πτώχευση”, είτε “αναθεώρηση” ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, η κατάσταση δεν αλλάζει! Στον πάτο είμαστε και θα παραμείνουμε για πολλά-πολλά χρόνια αν δεν αλλάξουμε άμεσα πορεία και δεν πετάξουμε έξω από τη χώρα μας τα λαμόγια του ΔΝΤ και της ΕΚΤ που ήρθαν να μας “σώσουν” και να “βοηθήσουν” την κυβέρνηση. Όσοι φόροι και να επιβληθούν, και στα 120 να πάει η ηλικία συνταξιοδότησης ,δεν πρόκειται να γίνει τίποτε…..

ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΡΕΣ: ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΗΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΙΔΟΤΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΡΑΤΟΥΣ (θυμηθείτε κάτι επιστροφές ΦΠΑ, κάτι ιστορίες για συμψηφισμούς χρεών μεταξύ δημοσίου και πολιτών ή εταιριών κλπ κλπ….).