Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

ΔΗΜΟΙ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΚΑΙ …ΔΗΜΑΡΧΟΙ

Όσοι παρακολουθείτε τακτικά το blog θα είδατε πως επιμένω για τον Καλλικράτη. Δεν είναι μονομανία! Απλά, καλή πληροφόρηση είναι.
Ζόρια λοιπόν με τον Καλλικράτη έχει η κυβέρνηση, που λανθασμένα έκανε σημαία της.

Μεγάλο το κόστος για την εφαρμογή του. Και λίγος ο χρόνος για “διαβούλευση”. Άσε τις αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Νεότερα την επόμενη εβδομάδα, μετά τη συνάντηση Ραγκούση – Δημάρχων στην Αθήνα. Πάντως αν ακούσετε για καμιά αναστολή και στους Δήμους (αφού κατά 90% η συνενώσεις των Περιφερειών πάνε για την επόμενη τετραετία, αλλιώς χάνονται τα λεφτά του ΕΣΠΑ), μην παραξενευτείτε!

Το θέμα είναι ως πότε οι άσχετοι Δήμαρχοι – άκουσα έναν στην εκπομπή του Γ. Ζήνα στο Ράδιο Αλεξάνδρεια προχθές – θα βγαίνουν και θα λένε ότι θέλουν. Ο εν λόγω κύριος Δήμαρχος έφτασε στο σημείο να πει πως αν δε γίνει ο “Καλλικράτης” και δεν υπάρχουν υπηρεσίες στο Δήμο, αυτός δεν θα μπορεί να “παίρνει” έργα απευθείας από την ΕΕ. Που νομίζει ότι ζει ο τύπος, στο Ομοσπονδιακό Βέλγιο ή στην Ελβετική Συνομοσπονδία; Και “Καλλικράτης” να γίνει, πάλι από την Περιφέρεια θα τα “έχει” τα έργα ο άσχετος, όχι από τον Barroso ή τον Oli Ren απευθείας…