Κατηγορίες
Οικονομία

Εκατό – εκατό, κατοστάρα – εκατό….

Παλιό σύνθημα από τα γήπεδα επανήλθε στην επικαιρότητα όχι με αφορμή κάποιο παιχνίδι μπάσκετ αλλά λόγω του ύψους των χρεών προς το Δημόσιο.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), τα συνολικά χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ανέρχονται πλέον στα 100,739 δισεκατομμύρια ευρώ.

Και δεν είναι μόνο αυτό, η αύξηση δηλαδή του ποσού. Σημαντική είναι και η αύξηση του αριθμού όσων χρωστούν, αφού περίπου το 40% των Ελλήνων έχει φτάσει να χρωστά στο Δημόσιο έστω και ένα ευρώ: μεταξύ Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, ο αριθμός τους αυξήθηκε κατά 36.364 άτομα.

Συνολικά οι οφειλέτες ανέρχονται σε 4.207.117 άτομα – και μάλιστα σε μια στιγμή που βάση της ακολουθούμενης πολιτικής (που ουδείς γνωρίζει που θα οδηγήσει) θα αυξηθούν κατακόρυφα οι κατασχέσεις και τα κάθε είδους αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, ενώ την ίδια στιγμή έρχεται προς ψήφιση και το νέο “πολυνομοσχέδιο” που περιλαμβάνει από πιθανές μειώσεις στο αφορολόγητο λίγο νωρίτερα μέχρι αλλαγές στο λεγόμενο “νόμο Κατσέλη”.