Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Συνέντευξη στον Τ. Καμπάνη που θα φέρει εξελίξεις έδωσαν οι Μ. Κυτούδης και Δ. Συρόπουλος

Εξελίξεις σε επίπεδο προσώπων αλλά και σε πολιτικό επίπεδο αναμένεται να φέρει η συνέντευξη που παραχώρησαν στον Τάσο Καμπάνη την Τετάρτη 27/9 (λίγο μετά από τη λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) οι δυο σύμβουλοι της πλειοψηφίας και πρόεδροι των σχολικών επιτροπών Μ. Κυτούδης και Δημ. Συρόπουλος. Μια συνέντευξη που μεταδόθηκε από την Πέλλα tv το βραδάκι της Παρασκευής 29 Σεπτεμβρίου.

Τι είπαν οι δυο και θα πρέπει να  αναμένονται εξελίξεις: εν ολίγοις, επειδή δεν πρέπει να διυλίζουμε τον κώνωπα, οι δυο έστειλαν μήνυμα στο δήμαρχο μέσα από το βίντεο και είπαν “ή αυτός ή εμείς”.


Το “αυτός” σημαίνει ο αντιδήμαρχος Ισαάκ Χαλκίδης και το “εμείς” είναι προφανές, οι δύο σύμβουλοι που λειτουργούν συντονισμένα. Επίσης είναι πλέον σαφές και ξεκάθαρο πως η απόσταση που χωρίζει τους δυο συμβούλους – προέδρους των σχολικών επιτροπών του Δήμου Αλεξάνδρειας με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Ι. Χαλκίδη είναι χαώδης και πως (τη δεδομένη χρονική στιγμή) δεν υπάρχουν σημεία επαφής μεταξύ τους.

Τα ερωτήματα πάντως που γεννώνται είναι αρκετά, μεταξύ αυτών

  • το γιατί οι δυο επιχειρούν να “προσεγγίσουν” το θέμα μέσα από τα ΜΜΕ (μια κατάσταση που υφίσταται εδώ και πολύ καιρό),
  • το αν είδαν το δήμαρχο το τελευταίο διάστημα (αν δεν τον είδαν, για ποιο λόγο δεν έγινε κάποια συνάντηση και με ποιας “πλευράς” ευθύνη;;)
  • και φυσικά το αν τελικά θα υπάρξει παραίτηση του ενός και χρήση της ήδη κατατεθείσας από καιρό– κατά δήλωσή του – παραίτησης του δεύτερου, άρα και ανακατατάξεις εντός της ομάδας την πλειοψηφίας.

Όπως και να ‘χει, πρόκειται για ένα θέμα που έχει καταντήσει σήριαλ (και μάλιστα κακής ποιότητας), το οποίο θα πρέπει να λήξει το συντομότερο δυνατό. Και ο μόνος αποκλειστικά αρμόδιος για να το λήξει – με οποιοδήποτε κατάληξη μπορεί να υπάρξει – είναι ο ίδιος ο δήμαρχος.

Υπάρχουν σοβαρότερα προβλήματα για το Δήμο που θα πρέπει να μπουν στη σειρά για επίλυση και μάλιστα άμεσα.