Κατηγορίες
υγεία

Ένας μικρός περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο κάνουν καλό

correparcoΠάντως, μια προκαταρκτική επίσκεψη σε έναν γιατρό και στη συνέχεια κόψιμο του καπνίσματος, περισσότερη άθληση/άσκηση καθώς και μια «σειρά» στο φαγητό είναι σίγουρο πως θα κάνουν θαύματα (δεν θα γίνουμε και… Μαθουσάλες αλλά η ποιότητα της ζωής μας θα ανέβει αισθητά!)

Στο συμπέρασμα ότι μια ώρα ήπιας φυσικής άσκησης την ημέρα είναι αρκετή για να βελτιωθεί αισθητά η υγεία μας κατέληξαν επιστήμονες μετά από έρευνα και ανάλυση στοιχείων χιλιάδων αντρών και γυναικών άνω των 45 ετών με καταγωγή από τις ΗΠΑ, τη δυτική Ευρώπη και την Αυστραλία.

Οι άνθρωποι που έλαβαν μέρος στην έρευνα, με τους περισσότερους να είναι εργαζόμενοι σε γραφεία, παρουσίασαν μέχρι και 60% περισσότερες πιθανότητες να…

…πεθάνουν πρόωρα από εκείνους που ήταν πιο ενεργοί και λιγότερο επιρρεπείς στον καθιστικό τρόπο ζωής. Οι καρδιακές και αρτηριακές παθήσεις καθώς και ο καρκίνος συνδέονται με τον καθιστικό τρόπο ζωής, σύμφωνα με νέες έρευνες ενώ διαπιστώθηκε ότι το να κάθεσαι παραπάνω από οκτώ ώρες την ημέρα χωρίς οποιαδήποτε μορφή άσκησης αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Ο αυξημένος κίνδυνος πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μπορεί να εξαλειφθεί εντελώς από την ένταξη στην καθημερινότητα μιας ήπιας δραστηριότητας διάρκειας μόνο μίας ώρας. Ένας μικρός περίπατος ή μια βόλτα με το ποδήλατο κάνει καλό και συστήνεται.