Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Όταν τα όργανα του νόμου παίρνουν το μέρος της λογικής και του δικαίου

Στην Ισπανία βρίσκονται ένα στάδιο πιο …”μπροστά” σε σχέση με την Ελλάδα, όσον αφορά τις κατασχέσεις σπιτιών για χρέη προς τις τράπεζες (που και εκεί έχουν σωθεί με το χρήμα των πολιτών, αντί να τις κλείσουν να πάνε στο δι@ολο κι αυτές και τα στελέχη τους που κερδοσκοπούσαν και τώρα βρέθηκαν με ένα κάρο χρέη που καλούνται να πληρώσουν οι απλοί πολίτες!).
Έχουν γίνει μια σειρά από διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις κατά των κατασχέσεων, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν αυτοκτονήσει ενώ τα πράγμα φαίνεται πως θα φτάσει στο απροχώρητο.
Στα πλαίσια των κατασχέσεων οικιών πυροσβέστες έφτασαν στο σπίτι μιας 85χρονης για να εκτελέσουν την εντολή έξωσης και…

…βρήκαν μπροστά τους μία διαδήλωση εκατοντάδων ανθρώπων που ήρθαν να συμπαρασταθούν και να εμποδίσουν αν είναι δυνατό την έξωση. Τελικά οι ίδιοι οι πυροσβέστες αρνήθηκαν να εκτελέσουν την εντολή του δικαστικού και ένας εξ΄αυτών έθεσε εαυτόν εκτός κουνώντας μάλιστα και το χαρτί διαμαρτυρίας που έχει εκδώσει το κίνημα κατά των εξώσεων.
Ο συγκεκριμένος πυροσβέστης απολύθηκε και αυτό έφερε μια σειρά από αντιδράσεις.
Η πράξη των συγκεκριμένων πυροσβεστών έγινε παράδειγμα και για συναδέλφους τους στην Καταλονία και τη Μαδρίτη, ισπανικές ενώσεις πραγματοποιούν συλλογή υπογραφών ώστε να επαναπροσληφθεί ενώ ανάλογη πρωτοβουλία ελήφθη μέσω του ελληνικού ιστότοπου www.enstoloi.gr όπου ένστολοι καλούν τους Έλληνες να ενώσουν τη φωνή τους με τους Ισπανούς.