Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Πάμε για εκλογές τον Ιούνιο – αύριο ορκίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση

Αφού δεν κατάφεραν να τα βρουν, αφού δεν έγινε δυνατό να βρουν σημεία σύγκλησης, πάμε σε εκλογές στις 10 ή στις 17 Ιουνίου.
Αυτό επιτάσσει το Σύνταγμα της χώρας μας. Έχει ξαναγίνει, ίσως σε πολύ καλύτερες συνθήκες αλλά έχει ξαναγίνει!
Αύριο στις 11.30 το πρωί θα συναντηθούν για να αποφασίσουν τα της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα μέχρι την ημέρα των εκλογών. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας Κώστας Μπίτσιος, “Ολοκληρώθηκε η διαδικασία των διαβουλεύσεων χωρίς να υπάρχει κυβέρνηση, πάμε σε εκλογές. Αύριο, στη 1 η ώρα, πάμε σε συμβούλιο αρχηγών για να αποφασιστεί υπηρεσιακή κυβέρνηση που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές».
Πάντως οι 6 από τους 7 που συμμετέχουν στη Βουλή που έβγαλαν οι κάλπες στις 6 Μαΐου έκαναν δηλώσεις για το θέμα και επέρριψαν ο ένας τις ευθύνες της ασυννενοησίας στον άλλο.
Είναι πλέον σαφές (μέσα από τις δηλώσεις αλλά και με μια πρώτη ματιά στις προεκλογικές “λογικές” και μεθόδους που θα σίγουρα ακολουθήσουν) ότι : 1) ο Σαμαράς στο επόμενο διάστημα θα στοχοποιήσει τον Καμμένο (για να πάρει μαζί του τις ψήφους του Καμμένου) και θα τα βάλει με τον Τσίπρα (και όχι με το ΠΑΣΟΚ), 2) ο Τσίπρας θα πάει στις εκλογές με το γνωστό πλέον μετεκλογικό του μοτίβο, 3) ο Βενιζέλος ξεκίνησε τη δημόσια σκληρή αυτοκριτική και έκανε μια παραδοχή ήττας και στροφή προς τη βάση του ΠΑΣΟΚ (όπως αυτή ήταν διαμορφωμένη πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου), 4) ο Καμμένος θα προσπαθήσει να κερδίσει όσο περισσότερα γίνεται, παρά τα προβλήματα με το κείμενο που βγήκε από την Προεδρία της Δημοκρατίας, 5) η Αλέκα επίσης θα κρατήσει την ίδια στάση που το ΚΚΕ κρατά τα τελευταία 2500 χρόνια, 6) ο Κουβέλης θα προσπαθήσει να λάβει τους δυσαρεστημένους από τον ΣΥΡΙΖΑ και να εμφανιστεί ως η ευρωπαϊκή δύναμη της ελληνικής Αριστεράς.
Για την ώρα αναμένουμε να ακούσουμε το όνομα του υπηρεσιακού πρωθυπουργού (θα είναι πρόεδρος ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας και ίσως να είναι και γυναίκα), αύριο.
Και ο Θεός βοηθός…