Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Τέλη κυκλοφορίας 2013: και χωρίς ειδοποιητήρια από τις τράπεζες

Χωρίς την εκτύπωση των σχετικών ειδοποιητηρίων, μπορούν να πληρώνονται στις τράπεζες τα τέλη κυκλοφορίας του 2013, με την επίδειξη μόνον της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος και τον ΑΦΜ του κατόχου.


Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, έχουν τυπωθεί περίπου 1.400.000 ειδοποιητήρια πληρωμής τελών κυκλοφορίας μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής της ΓΓΠΣ. Τα τέλη εξοφλούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου και δεν παραλαμβάνονται αυτοκόλλητα σήματα.
Με την καταβολή της οφειλής οι τράπεζες θα δίνουν στον πολίτη αποδεικτικό πληρωμής το οποίο αντικαθιστά το αυτοκόλλητο σήμα των τελών κυκλοφορίας.

Για την πληρωμή των τελών οι πολίτες μπορούν να απευθυνθούν στα ΕΛΤΑ και στις τράπεζες: Γενική, Εθνική, Νέα Proton, Πειραιώς, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Αlpha Bank, Bank of Cyprus, Eurobank, Πρώτη Επιχειρηματική Τράπεζα, Marfin Egnatia Bank, Millennium Bank, PROBANK. Επίσης η πληρωμή των τελών μπορεί να γίνει είτε μέσω ATM ή web-banking.

Στην Εφορία θα πρέπει να απευθυνθούν μόνο όσοι δεν έχουν λάβει ακόμη την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος, επομένως δεν έχει ενημερωθεί η βάση δεδομένων της ΓΓΠΣ, ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν βρίσκουν στο αρχείο της ΓΓΠΣ τα στοιχεία του οχήματός τους.

Όσοι δεν καταβάλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας 2013 θα κληθούν να πληρώσουν το αντίτιμο εις διπλούν.