Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Όσο συνωμοτικό κι αν ακούγεται…

euromavritrypaΣκοπός είναι η πλήρης υποταγή σε ένα σύστημα το οποίο θα παράγει κράτη-μπανανίες, Επιτροπείες, φτώχεια, ανεργία, αμορφωσιά και στρατιές εργαζόμενων και υπηκόων (όχι πολιτών, υπηκόων!) που δεν θα ζητούν ποτέ τίποτε.

.
Είναι ξεκάθαρο – όσο συνωμοτικό κι αν φαίνεται το συγκεκριμένο σενάριο – πως ο στόχος είναι ο ευρωπαϊκός Νότος (με την οικονομική έννοια του όρου, αφού σε αυτόν συμπεριλαμβάνονται και χώρες που γεωγραφικά ανήκουν και στον βορά αλλά και στο κέντρο της Ευρώπης).

Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Κύπρος, Ιρλανδία, Ισλανδία και μια σειρά από άλλες χώρες που ανήκουν σε αυτό που οι οικονομολόγοι ονομάζουν “μικρομεσαίες οικονομίες”. Αν δε οι χώρες αυτές έχουν και πλουτοπαραγωγικές πηγές που δεν είναι ακόμη ή που είναι ήδη αντικείμενο εκμετάλλευσης, τότε δεν γλυτώνουν με τίποτε.

Υπό τον μανδύα εξορθολογισμών (που σίγουρα χρειάζονται, αλλά όχι έτσι!!!), βαράνε αλύπητα και θα εξακολουθήσουν να το κάνουν. Εξαφανίζοντας δικαιώματα, παροχές υγείας και παιδείας, κοινωνικό κράτος – γιατί όπως λένε αυτά είναι που δημιουργούν τα ελλείμματα και όχι ο ανεξέλεγκτος καπιταλισμός που ευνοεί πολυεθνικές και τράπεζες και κανέναν άλλον! Και όποιος αντέξει. Με πιέσεις σε επίπεδο διεθνών σχέσεων με “ζόρικους γείτονες”, με Μνημόνια, με  “stress tests”, με μετατροπή τραπεζικών ή ιδιωτικών χρεών σε “εθνικά” (ενώ δεν είναι), με “δανειοδοτήσεις” που αναχρηματοδοτούν παλιά δάνεια που δεν πρόκειται να εξοφληθούν ούτε μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία. Θα χρησιμοποιηθεί κάθε διαθέσιμο όπλο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος τους.

.
Αν ορισμένοι υποστηρίζουν ότι “βγήκαν” από τη δίνη, κάνουν λάθος. Με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο θα τους επαναφέρουν στην… τάξη! Αν κάποιοι άλλοι νομίζουν ότι δεν θα μπουν ποτέ μέσα σε αυτή επίσης κάνουν λάθος. Είναι θέμα χρόνου να τους βάλουν και αυτούς!

Δείτε το χρέος πολλών χωρών που ανήκουν στην Ευρωζώνη. Δείτε και τη γενικότερη πολιτική τους, εντός και εκτός ΕΕ. Και κάντε τις συγκρίσεις σας. Τότε είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσετε ποιο θα είναι το επόμενο θύμα που θα μπει στο στόχαστρο αλλά και γιατί κράτη με μεγαλύτερο χρέος από ότι το ελληνικό ή το ισπανικό είναι στο απυρόβλητο (ακόμη). Δείτε π.χ. τι γίνεται τις ημέρες αυτές με γειτονική χώρα (συνδυάζοντας δηλώσεις και πολιτικές της με αποτελέσματα σε τεστ και διεθνή χρηματιστήρια)…