Κατηγορίες
διεθνή

Τρεις ειδήσεις που κάνουν το γύρο του κόσμου

3x1eidisiΗ αστάθεια στη γειτονιά μας συνεχίζεται και τα κανάλια μας ασχολούνται με την Αλαμουντίν και το τι θα κάνει αυτή και η Κυβέρνηση. Στον περίγυρο της χώρας συμβαίνουν πράματα και θάματα τα οποία θα τα βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας, θα ψαχνόμαστε και θα λέμε “πότε έγιναν;;;”.
Αυτά δεν φέρνουν νούμερα, άσε που εκθέτουν και άλλα “νούμερα” που έτρεχαν αριστερά και δεξιά λόγω θέσης!

.

1. το επεισόδιο που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Βελιγράδι, κατά τον αγώνα Σερβίας – Αλβανίας. Επάνω από τον αγωνιστικό χώρο πέταξε ένα τηλεχειριζόμενο αεροπλανάκι από το οποίο κρέμονταν ένα πανώ/σημαία με τον χάρτη της λεγόμενης “Μεγάλης Αλβανίας” και όταν παίχτης της Σερβίας επιχείρησε να το απομακρύνει, τότε έγινε ο κακός χαμός και διακόπηκε το παιχνίδι. Τα υπόλοιπα θα τα αναλάβει η UEFA ενώ η στάση των Αλβανών παιχτών είναι αξιοσημείωτη. Να επισημανθεί πως στο χάρτη υπήρχε η Κέρκυρα, σχεδόν το σύνολο της Ηπείρου και μέρος της δυτικής Μακεδονίας.

.
2. ο πόλεμος στην Ουκρανία καλά κρατεί και σε επίθεση με όλμους που έγινε στο χωριό Σαρτανά, που βρίσκεται σε απόσταση 10 χλμ. από τη Μαριούπολη σκοτώθηκαν τουλάχιστον 8 άτομα. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, την επίθεση έκαναν αυτονομιστές φιλορώσοι ενώ μεταξύ των νεκρών αναφέρεται πως υπάρχουν και άτομα ελληνικής καταγωγής, καθώς στο χωριό η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής.

.
3. οι Τούρκοι το παίζουν δύσκολοι στο θέμα της παραχώρησης της βάσης του Ιντσιρλίκ για αεροπορικές επιθέσεις κατά θέσεων της οργάνωσης “Ισλαμικό Κράτος”. Θεωρούν δε μεγαλύτερη απειλή για τη σταθερότητα το ετοιμόρροπο και περιορισμένο αισθητά καθεστώς του Μπάσρ Αλ Άσσαντ παρά τους τζιχαντιστές ενώ τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για τουρκικές επιδρομές εναντίον θέσεων του κουρδικού ΡΚΚ, την ώρα που η Άγκυρα δεν επιτρέπει τη διέλευση οπλισμού ή μαχητών για την υποστήριξη των Ιρακινών Κούρδων στην πόλη Κομπάνι