Κατηγορίες
Επιτροπεία Οικονομία

Αναποδιά (ή μήπως όχι;;)….

negoziazioneΤρέχουν λέει οι δικοί μας να προλάβουν και να κλείσει μια συμφωνία με την Επιτροπεία ώστε να κλείσει και το θέμα των ρυθμίσεων των οφειλών δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων προς την Εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία και η συμφωνία να ανακοινωθεί από τον Πρωθυπουργό την Παρασκευή, όταν θα μιλήσει στο Κοινοβούλιο κατά την συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Κρίσιμο σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες, αποτέλεσε η ρύθμιση των κόκκινων δανείων για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η εκπρόσωποι της Επιτροπείας ζήτησαν – και η κυβέρνηση φέρεται να συμφώνησε – να εξαιρεθούν οι 1.000 επιχειρήσεις με τα μεγαλύτερα δάνεια από τις 110.000 που αφορούσε το σχέδιο Δένδια και να έρθει χωριστή ρύθμιση γι’ αυτές αργότερα

Αυτό όμως που προκαλεί ερωτηματικά – πέραν του ότι οι δικοί μας προσπαθούν να κλείσουν το θέμα πριν την Παρασκευή και πριν να φύγει η Επιτροπεία για τα εξωτερικά – είναι άλλο: η αναποδιά στο σκεπτικό.

Γιατί ακούγεται πως η διαπραγμάτευση παίζει για 100 δόσεις (αν το δεχθούν οι… άλλοι) για χρέη μέχρι 15.000 ευρώ και για 72 δόσεις για χρέη από 15.000 ευρώ και πάνω. Αντί να επιδιωχθεί δηλαδή το αντίστροφο, να έχουν μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο – άρα και μικρότερη δόση – αυτοί που έχουν μεγάλο χρέος.