Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ισοπεδωτικές αλλαγές


Δεν πρόκειται να αφήσουν τίποτε ανέγγιχτο. Αν η Επιτροπεία μπορέσει να ισοπεδώσει οτιδήποτε, αυτό θα είναι το καλύτερο!
Τώρα θα σχολιάσετε, λέγοντας “Καθίστε ρε, οι περισσότεροι εσχάτως, με την τόση βρώμα και δυσωδία που αναδύεται, δεν είπαν κάποια στιγμή ότι απαιτείται γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο από την αρχή, σε ΚΑΘΑΡΕΣ και ΣΤΕΡΕΕΣ βάσεις;”. 
Δίκιο θα ‘χετε. Όμως, δεν ξεκινάς να γκρεμίζεις αν προηγουμένως δεν έχεις εξασφαλίσει προσωρινό κατάλυμα. Που θα τη βγάλεις μέχρι την ολοκλήρωση του νέου; Κάτω από γεφύρι;

Τέλος πάντων, στο δια ταύτα:  Σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που δημοσιεύει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος”, στο επίκεντρο του …ενδιαφέροντος βρίσκονται ασφαλιστικά ταμεία και οργανισμοί όπως ο ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ, 384 φορείς υπό τους ΟΤΑ, Νομικά Πρόσωπα του τομέα της Έρευνας, 62 Εμπορικά Επιμελητήρια (όπως το ΤΕΕ και το Οικονομικό), 7 Κοινωφελή Ιδρύματα Πρόνοιας, Γενικοί και Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων, ακόμα και 12 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.

Δεν πάνε όλα για κλείσιμο. Κάποια θα συγχωνευτούν, κάποια θα αλλάξουν καθεστώς (από ΝΠΔΔ θα γίνουν ΝΠΙΔ), κάποια θα καταργηθούν. Ίσως και να χρειάζεται, ίσως πάλι όχι.

Ένα είναι σίγουρο: οι αλλαγές που επιφέρουν τα κάθε είδους Μνημόνια είναι σαρωτικές, σε κάθε επίπεδο. Το ζήτημα είναι αν έχει προβλεφθεί με επιτυχία (και όχι όπως είχε γίνει με εκείνο το… λαθάκι στους πολλαπλασιαστές – το θυμάστε;) τι θα γίνει όταν ο στόχος επιτευχθεί.