Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

"Δάσκαλε" που …δίδασκες!


ένας πρόχειρος υπολογισμός δείχνει πως οι μέχρι τώρα υποσχέσεις της Μέρκελ αποτιμώνται σε 28 δις (αν και όπως λένε “μια υπόσχεση δεσμεύει αυτόν που τη αποδέχεται και όχι αυτόν που την εκστομίζει”).

Οι Γερμανοί ετοιμάζονται για …γύρισμα. Και μάλιστα “χοντρό”, 180 μοιρών και βάλε!
Για όλα ευθύνονται οι εκλογές τους αλλά και αυτό το αντιγερμανικό κλίμα που υπάρχει, αν όχι σε όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον στη νότια σίγουρα.
Η ύφεση έχει αρχίσει – επίσημα – και αγγίζει και τη Γερμανία και η Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος για να ανασχεθεί είναι η αύξηση των δημοσίων δαπανών (άσχετα με αυτά που προτείνει και εφαρμόζονται στους δορυφόρους της και στα μνημονιόπληκτα κράτη,όπως η Ελλάδα)
Γνωρίζουν καλά πως το παραμύθι για “ισχυρή Γερμανία” δεν γεμίζει το πιάτο του μέσου Γερμανού με φαΐ. Η συγκεκριμένη παραμύθα τους μόνους που κάνει πιο ευτυχισμένους είναι τους μεγαλοβιομήχανους και τους τραπεζίτες. Αλλά αυτοί, πόσους ψήφους να ‘χουν πια; Πρέπει να επιδειχθεί – έστω και προσωρινά – ένα άλλο πρόσωπο!
Πρώτος που …όρμησε στη Μέρκελ ήταν το συνεταιράκι της, ο γνωστός και στη χώρα μας Ρέσλερ, ο οποίος της άσκησε κριτική για το “άνοιγμα” σε κακές πρακτικές που στοιχίζουν. Γιατί καλό το συνεταιριλίκι αλλά καλύτερη μια είσοδος στη Βουλή, αρκεί να ομιλούν όλοι μαζί την ίδια γλώσσα, χωρίς να ξεφεύγει κάποιος – και μάλιστα ο ισχυρότερος εταίρος!

σημ. σε παρόμοια θέση θα βρεθούν τα δικά μας συνεταιράκια, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.