Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Ατύχημα χθες έξω από το Πλατύ (που αναδεικνύει ΑΛΛΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ)


Ατύχημα σημειώθηκε χθες τις μεσημεριανές ώρες σην ΠΕΟ Θεσσαλονίκης – Βέροιας, έξω από το Πλατύ, στο ύψος μεταξύ των εργοστασίων ΕΛ.ΒΙΖ και Nestle.
Συγκεκριμένα συγκρούστηκαν μεταξύ τους δυο οχήματα που κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις. Η σφοδρότητα της σύγκρουσής ήταν τέτοια που η μηχανή ενός εκ των παραπάνω οχημάτων εκτινάχτηκε αρκετά μέτρα μακριά από το όχημα και προκλήθηκε φωτιά σε ξερόχορτα, η οποία κατασβέστηκε από την Π.Υ. Αλεξάνδρειας που κατέφθασε στο χώρο της σύγκρουσης.
Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα παρά τραυματισμοί και υλικές ζημίες ενώ αυτό που θα πρέπει να μείνει από αυτό το συμβάν (το οποίο δεν είναι το μοναδικό αλλά ευχόμαστε να είναι το τελευταίο) είναι ότι :

α) για να φτάσει ασθενοφόρο στο συγκεκριμένο σημείο χρειάστηκαν πάνω από 40 λεπτά της ώρας, αφού στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρειας δεν υπάρχει πλέον ασθενοφόρο (εν ολίγοις, δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε έναν δήμο με 42.000 άτομα πληθυσμό και έκταση 473 τετραγωνικά χιλιόμετρα!!!)
β) ο δρόμος έχει το κακό του χάλι – και εκεί – και αυτό το έχουμε επισημάνει εδώ και πολύ καιρό. Οι τρύπες χάσκουν και ουδείς κάνει οτιδήποτε. Καθαρά για πληροφοριακούς λόγους να αναφέρουμε πως ο δρόμος είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα τελευταία χρόνια το οδόστρωμα είναι σε μαύρο χάλι, αφού δεν συντηρείται ενώ η κατάσταση επιβαρύνεται ακόμη περισσότερα λόγω της διέλευσης δεκάδων βαρέων οχημάτων καθημερινά (που χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο δρόμο ως “παρακαμπτήριο” ώστε να γλυτώσουν μια σειρά από διόδια και να κερδίσουν έτσι χρόνο και χρήμα).