Κατηγορίες
καιρός

Επιβάρυνση λόγω υψηλών θερμοκρασιών: στο υψηλότερο επίπεδο την Τετάρτη

Και την Ημαθία συμπεριλαμβάνει η αναφορά του meteo.gr σχετικά με την αυξημένη επικινδυνότητα λόγω θερμής επιβάρυνσης. Συγκεκριμένα για την Τετάρτη 10 Ιουλίου η Ημαθία είναι μεταξύ των περιοχών που όπως αναφέρεται αναμένεται να επηρεαστούν περισσότερο, φτάνοντας έως και το ακραίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές που επηρεάζουν τη χώρα μας από τις αρχές της εβδομάδας, αποτελούν σημαντική απειλή για την ανθρώπινη υγεία λόγω της θερμής επιβάρυνσης που προκαλείται στον ανθρώπινο οργανισμό. Ο βαθμός και η επικινδυνότητα αυτής της επιβάρυνσης εξαρτάται, πέρα από την θερμοκρασία, από την υγρασία, τον άνεμο, και την ακτινοβολία περιβάλλοντος, αλλά και από προσωπικές παραμέτρους (φύλο, ηλικία, βάρος, ύψος, επίπεδο ένδυσης και σωματικής δραστηριότητας).

Λαμβάνοντας υπόψη όλους τους σχετικούς παράγοντες, το βιομετεωρολογικό σύστημα προειδοποίησης HEAT-ALARM εκδίδει προειδοποιήσεις σε κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας για ημέρες κατά τις οποίες η θερμή επιβάρυνση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ίδια κατάσταση αναμένεται και την Πέμπτη (11 Ιουλίου) και την Παρασκευή (12 Ιουλίου), όμως θα πρέπει να αναμένουμε την ανακοίνωση του meteo.gr για αυτές τις δυο ημέρες, για να δούμε αν η περιοχή μας θα εξακολουθήσει να είναι στο “ακραίο επίπεδο επικινδυνότητας”.

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και το meteo.gr έχουν συντάξει έναν πίνακα σχετικό με τα ακραία αυτά φαινόμενα. Για το “ακραίο επίπεδο επικινδυνότητας” αναφέρονται τα εξής (επιλέξτε την εικόνα για μεγέθυνση):