Κατηγορίες
μουσική

“Έφυγε” η θρυλική Tina Turner

Ένας ακόμη θρύλος της διεθνούς μουσικής σκηνής, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Tina Turner (το πραγματικό όνομα της οποίας ήταν Anna Mae Bullock), πέρασε στην αιωνιότητα.

Η υγεία της 83χρονης Turner τα τελευταία χρόνια ήταν κλονισμένη, αφού είχε να αντιμετωπίσει μια μορφή καρκίνου, ένα εγκεφαλικό επεισόδιο και νεφρική ανεπάρκεια.

Ξεκίνησε την καριέρα της στα τέλη της δεκαετίας του 1950 – το 1957. Την επόμενη δεκαετία ήρθε η άνοδος (όταν τραγουδούσε ντουέτο με τον τότε σύζυγό της). Χώρισε το 1978 και με ένα ανεπανάληπτο μέχρι σήμερα come-back διέγραψε μια ξέφρενη πορεία στα διεθνή charts, ως σόλο τραγουδίστρια.

Οι εμφανίσεις της ήταν εντυπωσιακές και γεμάτες ενέργεια, τα στάδια γέμιζαν και οι επιτυχίες διαδέχονταν η μια την άλλη – όπως και τα βραβεία. Στο Rock ‘n’ Roll Hall of Fame μπήκε δυο φορές: μια για το ντουέτο με τον πρώην σύζυγό της και μια μόνη της, για τη σόλο καριέρα της.

Ήταν μια σούπερ-στάρ, με όλη τη σημασία της λέξης. Που πέρασε μια δύσκολη ζωή (είχε πολύ δύσκολη παιδική και εφηβική ηλικία, έναν σύζυγο που την κακοποιούσε και την καταπίεζε, είδε δυο παιδιά της να φεύγουν από τη ζωή, είχε προβλήματα υγείας από πολύ νωρίς) και κατάφερε όχι απλά να επιβιώσει και να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματά που αντιμετώπισε, αλλά να κάνει μια τεράστια καριέρα που κράτησε 6 δεκαετίες και να γίνει “η βασίλισσα του Rock ‘n’ Roll”.