Κατηγορίες
Ελλάδα πολιτική

Άκαρπη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – ορκίζεται υπηρεσιακός πρωθυπουργός

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κάλεσε σήμερα, 24 Μαΐου και ώρα 11:00, σε σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Συντάγματος, τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε από τους αρχηγούς των κομμάτων η αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης που να έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Οι αρχηγοί των κομμάτων απέρριψαν επίσης τη δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης από όλα τα κόμματα της Βουλής για τη διενέργεια εκλογών.

Κατόπιν τούτου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι θα αναθέσει στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Στη συνέχεια τον κάλεσε στο Προεδρικό Μέγαρο και του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, η οποία θα διενεργήσει τις εκλογές. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός θα ορκιστεί την Πέμπτη.