Κατηγορίες
κοινωνία Οικονομία

Market pass – έγιναν οι πρώτες πιστώσεις σε λογαριασμούς

Οι πρώτες πιστώσεις σε λογαριασμούς δικαιούχων του market pass έγιναν το προηγούμενο 24ωρο και οι περισσότεροι εξ’ όσων είχαν κάνει αίτηση μέχρι τις 28/2 και είχαν επιλέξει πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό είδαν χρήματα στον λογαριασμό τους για το πρώτο τρίμηνο (Φεβρουάριο – Μάρτιο – Απρίλιο).

Τα συγκεκριμένα ποσά – που ξεκινούν από τα 17,60 και φτάνουν έως και τα 33,6 ευρώ – είναι μειωμένα κατά 20% σε σχέση με τα ποσά που θα μπουν στις ψηφιακές κάρτες. Όπως έχει ανακοινωθεί τα χρήματα στις ψηφιακές κάρτες θα μπουν στο σύνολο των δικαιούχων το αργότερο έως και τις 8 Μαρτίου.

Όσοι έκαναν αίτηση από την 1η Μαρτίου (και θα κάνουν έως και τις 15 Μαρτίου) θα δουν τα χρήματα του pass στους λογαριασμούς τους από τις 20 Μαρτίου και έπειτα. Ανάλογα με την επιλογή του τρόπου πληρωμής (κατάθεση σε λογαριασμό ή ψηφιακή κάρτα) γίνεται και η καταβολή: τρίμηνα για τους λογαριασμούς και τμηματικά (αρχικά το πρώτο δίμηνο και μετά ανά μήνα) για την κάρτα.

Υπενθυμίζεται πως τα ποσά υπολογίζονται με βάση τη σύνθεση του νοικοκυριού, ξεκινούν από τα 22 και φτάνουν έως τα 42 ευρώ ανά μήνα και όσοι επιλέξουν την κατάθεση σε λογαριασμό τράπεζας θα λαμβάνουν το 80% αυτού που αντιστοιχεί στη δική τους κατηγορία (π.χ. ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά θα λάβει 32 ευρώ το μήνα αν έχει επιλέξει στην αίτηση να μπουν τα χρήματα στην άυλη κάρτα ή 25,6 ευρώ το μήνα αν έχει επιλέξει κατάθεση σε λογαριασμό)