Κατηγορίες
Ελλάδα

Τραγωδία στα Τέμπη – σύγκρουση τρένων

Σύγκρουση μεταξύ μιας εμπορικής και μιας επιβατικής αμαξοστοιχίας (που κατευθύνονταν από τη Λάρισα προς τη Θεσσαλονίκη) έγινε λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης 28 Φεβρουαρίου σε μικρή απόσταση από τα τούνελ των Τεμπών.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Πυροσβεστική και την Αστυνομία (στις 7:20) ο αριθμών των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους είναι 32 ενώ οι τραυματισμένοι είναι 53 (σε νοσοκομεία).

Η σύγκρουση έγινε όταν τα δυο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή ενώ λόγω της σφοδρότητάς της τα πρώτα τρία βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας (στην οποία επέβαιναν 346 άτομα) είναι εκτός των σιδηροτροχιών. Λόγω της σύγκρουσης εκδηλώθηκε και φωτιά σε βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Στο σημείο έχουν επέμβει από την πρώτη στιγμή η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ και επιχειρούν ώστε να απεγκλωβιστούν επιβάτες και να ανασυρθούν από τα συντρίμμια τραυματίες.

Οι επιβάτες που είναι τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό της Λάρισας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στο Γεννηματά Θεσσαλονίκης, στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης και στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Από την Αστυνομία της Λάρισας δόθηκαν τα τηλέφωνα 2410683175 και 2410683176 στα οποία μπορούν να απευθυνθούν οι συγγενείς των επιβατών των τρένων.