Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Τμήματα της 6ης τάξης του 1ου Δημοτικού Αλεξάνδρειας στον “Αμάραντο”

Από τον Λαογραφικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο “Ο Αμάραντος” έγιναν γνωστά τα ακόλουθα:

Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023 τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του 1ου Δημοτικού σχολείου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας «Αμάραντος».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συλλόγου, παρακολούθησαν παρουσίαση της ιστορίας του και των εκθεμάτων που υπάρχουν, από τα μέλη του συλλόγου. Είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους υπεύθυνους για τα έθιμα των καταγόμενων κατοίκων της περιοχής Σερβίων Κοζάνης, να δουν από κοντά παραδοσιακές φορεσιές και αντικείμενα που το καθένα τους είχε μια ξεχωριστή ιστορία.

Έπειτα ντύθηκαν με τις φορεσιές του συλλόγου και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Τα παιδιά και οι δασκάλες του αφού τελείωσε η ξενάγηση καθίσανε στο χώρο του συλλόγου για να κεραστούν και να συζητήσουν για αυτά που είδαν.

Οι μαθητές έφυγαν ενθουσιασμένοι από την ξενάγηση στην παράδοση και ευχαριστημένοι για την όμορφη μέρα που είχαν!

Η σχέση με την παράδοση δεν είναι κάτι ξεπερασμένο και άχρηστο. Κατανοώντας την παράδοση τα παιδιά καλλιεργούν την συναισθηματική τους νοημοσύνη. Αγαπούν και σέβονται. Ας μην φοβόμαστε λοιπόν αυτό το ταξίδι. Ένα ταξίδι στις ρίζες, στα ήθη, στα έθιμα, στην ιστορία και στον πολιτισμό. Ένα ταξίδι που μόνο γοητευτικό μπορεί να γίνει.

Οι εγγραφές στο σύλλογο γίνονται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, όλα τα παιδιά είναι ευπρόσδεκτα να δουν, να δοκιμάσουν και να μείνουν στην παρέα μας. Οι πρόβες γίνονται κάθε Σάββατο στις 6:15 για τα μικρό χορευτικό και στις 7:15 για το εφηβικό. Κάθε Δευτέρα στις 6:30 λειτουργεί το ενήλικο τμήμα.


Παραθέτουμε το ευχαριστήριο των μαθητών και των υπεύθυνων εκπαιδευτικών τους, όπως δημοσιεύτηκε στην σελίδα του σχολείου τους. Τους ευχαριστούμε κι εμείς θερμά, περάσαμε υπέροχα!

Ευχαριστήριο

Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του Συλλόγου για την υπέροχη φιλοξενία τους και τους συγχαίρουμε για την προσφορά τους στην πολιτιστική ζωή του τόπου μας.

Οι μαθητές/τριες του ΣΤ1 και ΣΤ2

Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί

Αμαραντίδου Δέσποινα

Μάλαμα Ειρήνη