Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Έρχονται αλλαγές στη λειτουργία των Κοιμητηρίων

Αλλαγές στη λειτουργία των Κοιμητηρίων που βρίσκονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και σε κάθε οικισμό του Δήμου Αλεξάνδρειας αναμένεται να υπάρξουν στο άμεσο μέλλον.

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαρτίου 2023 και απαντώντας σε ερώτηση δημοτικού συμβούλου σχετική με την κατάσταση και τη λειτουργία κοιμητηρίων, ο αντιδήμαρχος Κ. Βενιόπουλος ανέφερε ότι σε κάποια από τις επόμενες 2-3 συνεδριάσεις (σ.σ.: θεωρητικά λοιπόν μέσα στο επόμενο τρίμηνο) θα παρουσιαστεί για συζήτηση στο Δ.Σ. ο κανονισμός λειτουργίας των Κοιμητηρίων που βρίσκονται σε όλη την έκταση του Δήμου.

Πρέπει να σημειωθεί πως τη στιγμή αυτή ο Κανονισμός υπάρχει και ισχύει μόνο για τα κοιμητήρια της Αλεξάνδρειας ενώ όλοι οι υπόλοιποι οικισμοί έχουν (προσωρινά) εξαιρεθεί.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και περίπλοκο θέμα, αφού:

1) τα κοιμητήρια (η ευθύνη για τα οποία ανήκει εξ’ ολοκλήρου στο Δήμο) πρέπει να αποσυμφορηθούν – γεγονός το οποίο θα πρέπει να να γίνει με τρόπο τέτοιο ώστε απ’ τη μια να τηρούνται τα ήθη, τα έθιμα και οι θρησκευτικές παραδόσεις όμως απ’ την άλλη θα πρέπει να αντιμετωπιστούν η πραγματική κατάσταση και οι ανάγκες που πλέον έχουν προκύψει (χωρίς να γίνει σπέκουλα ΚΑΙ για το θέμα αυτό, ενόψει εκλογών).

2) ο Δήμος επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα (με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος) στην “τακτοποίηση” από πολεοδομικής άποψης όλων των κοιμητηρίων που έχουν τέτοια θέματα, ώστε σε δεύτερη φάση να “πέσουν” χρήματα και με ολοκληρωμένα έργα τα κοιμητήρια του Δήμου στο σύνολό τους να είναι όπως πρέπει.