Κατηγορίες
Ημαθία

Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για Τουρκία και Συρία  και στην Π.Ε. Ημαθίας

Ανθρωπιστική βοήθεια για τις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας, συγκεντρώνει και η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με την οποία συντάχθηκε αμέσως ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης.

Καλούνται οι συμπολίτες μας στην Ημαθία και σε όλη την Κεντρική Μακεδονία να ανταποκριθούν στην πρωτοβουλία που αναλάβαμε για συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τις περιοχές που επλήγησαν όπως άλλωστε έκαναν σε κάθε μεγάλη δοκιμασία που αντιμετώπισαν συνάνθρωποί μας σε όλο τον κόσμο.

Όσες επιχειρήσεις και πολίτες της Ημαθίας έχουν τη δυνατότητα και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια, μπορούν να προσφέρουν τα ακόλουθα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, στα κτίρια της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας έως και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023 ώρα 14:30’.

Είδη που συλλέγονται:

·         Συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας (π.χ. φρυγανιές, μπάρες, μπισκότα, κονσέρβες κλπ)

·         Βρεφικές τροφές, παιδικά γάλατα και είδη βρεφικής φροντίδας

·         Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

·         είδη ατομικής υγιεινής (π.χ. χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, μωρομάντηλα κλπ)

·         Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, γάζες, επίδεσμοι, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

·         Εμφιαλωμένα νερά Για οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το  Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ημαθίας στη Βέροια και στα τηλέφωνα  2331350102, 2331350106.