Κατηγορίες
Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Στις 15 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξάνδρειας

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023, στις 6 το απόγευμα, θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης (που θα γίνει διά ζώσης και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης) έχουν εγγραφεί δεκαεπτά θέματα προς συζήτηση.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει η συζήτηση για τα 2 πρώτα θέματα (ειδικά για το δεύτερο) ενώ μέσα από τα θέματα 5,6 και 7 πιθανολογούμε πως θα μάθουμε τι γίνεται με τα έργα σε Μελίκη και Πλατεία Αμπελοτοπίων.

Αναλυτικά τα θέματα:

1. Προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού έτους 2023 στον Δήμο Αλεξάνδρειας -Υποβολή αιτήματος. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

2. Πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού Δήμου Αλεξάνδρειας 2024-2027. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

3. Έγκριση ή μη του υπ΄αριθ. πρωτ. 2737/06-02-2023 πρακτικού της Επιτροπής Παραλαβής της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια τροφίμων και λοιπών ειδών παντοπωλείου Δήμου Αλεξάνδρειας και των Νομικών του Προσώπων για τα έτη 2022-2023». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

4. Έγκριση ή μη του υπ΄αριθ. πρωτ. 2748/06-02-2023 πρακτικού της Επιτροπής Παραλαβής της προμήθειας με τίτλο: «Προμήθεια ειδών καθαριότητας και ευπρεπισμού για το Δήμο Αλεξάνδρειας και τα Νομικά Πρόσωπα αυτού για τα έτη 2022 και 2023». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΕΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

5. Συνοπτική Ανακεφαλαιωτική έκθεση για την πορεία του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ», και λήψη απόφασης για τη συνέχιση ή μη της εκτέλεσης του έργου. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

6. Έγκριση 1ης παράτασης συνολικής προθεσμίας περαίωσης και τμηματικών προθεσμιών του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΜΕΛΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

7. Λήψη απόφασης για την έγκριση χορήγησης ή μη E΄ παράτασης της συνολικής προθεσμίας του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΜΠΕΛΟΤΟΠΙΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ». (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΗΜΑΡΧΟΣ)

8. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του θέματος: «Υποβολή αιτήματος προς την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Ημαθίας, για παραχώρηση του υπ’ αριθμ. 205 οικοπέδου Ο.Τ. 33, συνοικισμού Πλατάνου, Διανομής έτους 1981 του Υπουργείου Γεωργίας, με την ένδειξη «Κοινοτικό Κατάστημα», σύμφωνα με το άρθρο 7 του Ν. 4061/2012 (μη προβολής δικαιωμάτων κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΖΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ)

9. Λήψη απόφασης για την παράταση του συμβατικού χρόνου παροχής υπηρεσίας της αριθ.πρωτ.24078/16.12.2022 απόφασης Δημάρχου με τίτλο “Αμοιβή τεχνικού για χορήγηση πιστοποιητικού οχημάτων για έλεγχο ΚΤΕΟ – Χορήγηση πιστοποιητικού ελέγχου ανυψωτικού μηχανήματος” κατά είκοσι (20) ημέρες από την λήξη αυτής.” (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)

10. Λήψη απόφασης περί :

α) ορισμού εκ νέου αναπληρωτή του Δημάρχου κ. Γκυρίνη Παναγιώτη, τακτικού μέλους, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Ημαθίας

β) ορισμού νέας 3μελούς επιτροπής παραλαβής, στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου έργου ΤΕΒΑ ΙΙ που είχε συστήσει ο Δήμος Αλεξάνδρειας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην Κοινωνική Σύμπραξη της Π.Ε. Ημαθίας για την υλοποίηση του Ε.Π. “Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή (ΕΠ Ι) για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)”

γ) ορισμού Υπευθύνου Αποθήκης βάση του Ν. 4412/2016

δ) ορισμού Υπευθύνου διανομής και

ε) ορισμού υπεύθυνου επικοινωνίας (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

11. Λήψη απόφασης για έγκριση (2ης) τροποποίησης της αριθ. 366/25-11-2019 απόφασης Δ.Σ ως προς την παράγραφο (Γ) και τον ορισμό εκ νέου Υπεύθυνου της Συγχρηματοδοτούμενης Πράξης με τίτλο “Δομή Παροχής βασικών αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

12. Λήψη απόφασης για την (3η) Τροποποίηση της αριθμ. 320/30-10-2019 (ΑΔΑ:64ΤΠΩΨΠ-Φ26) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με θέμα: “Τροποποίηση της αριθμ. 262/23-09-2019 (ΑΔΑ:ΩΧΜΞΩΨΠ-ΝΧΤ) απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με θέμα: Λήψη απόφασης περί: «Ορισμού εκπροσώπων του Δήμου Αλεξάνδρειας στο Νέο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, ορισμού πολιτικού Υπευθύνου, συντονιστού και συντονιστικής Επιτροπής για την υλοποίηση του Προγράμματος Υγιείς πόλεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

13. Λήψη Απόφασης για την έγκριση της έναρξης της διαδικασίας πρόσληψης και έκδοσης νέας ανακοίνωσης για την πρόσληψη δύο ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, για την Πράξη “Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αλεξάνδρειας με Παράρτημα Ρομά” με κωδικό ΟΠΣ 5003543 στο Ε.Π Κεντρικής Μακεδονίας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

14. Λήψη απόφασης για τη (3η) Τροποποίηση, ως προς το σκέλος Γ ́, της αριθμ.263/23-09-2019 [ΑΔΑ: ΨΗ7ΡΩΨΠ-ΞΧΓ] απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας με θέμα: “Ορισμός εκπροσώπων που θα μετέχουν στην τριμελή διοικούσα επιτροπή της “Ομάδας Εθελοντών Αιμοδοτών Δήμου Αλεξάνδρειας”. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

15. Λήψη απόφασης για τη δωρεάν παραχώρηση ή μη προς χρήση, του κλειστού γυμναστηρίου του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου Αλεξάνδρειας στον Αθλητικό Σύλλογο “ΜΑΚΕΔΩΝ” Αλεξάνδρειας. (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΔΡΙΣΤΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ)

16. Έγκριση ή μη της 2ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού της Κ.Ε.Δ.Α. οικονομικού έτους 2023, (σχετ. η υπ΄αριθ. 10/2023 απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Α.). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΤΑΥΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ)

17. Λήψη απόφασης για την αποδοχή ή μη του ετήσιου απολογισμού και προγραμματισμού του επόμενου έτους του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦΟ.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας με βάση το οικείο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕ.Σ.Δ.Α.). (ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΣΑΡΑΚΑΤΣΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ)