Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Ο Αβραάμ Παναγιωτίδης νέος υποψήφιος δήμαρχος στο Δήμο Αλεξάνδρειας

Πριν από ένα διήμερο είχε αναρτήσει στα social media μια δήλωση που όσοι γνώριζαν ορισμένα πράγματα αντιλήφθηκαν το περιεχόμενο της: alea jacta est!

Είχαν προηγηθεί κάποιες ιδιαίτερα αιχμηρές απαντήσεις – σχόλια, επίσης στα social media (αλλά και στην πιάτσα) σχετικά με τα τοπικά πολιτικά πράγματα.

Με μια ανακοίνωσή του στα τοπικά ΜΜΕ, αργά το βράδυ του Σαββάτου 18/2, ο Αβραάμ Παναγιωτίδης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο.

Στην ανακοίνωση – στην οποία δεν αναφέρονται πολλές λεπτομέρειες – αναφέρονται τα ακόλουθα(ας μη βιαστούν κάποιοι να πουν, στις περισσότερες περιπτώσεις έτσι γίνεται, πάντα το πρώτο βήμα είναι μια επιστολή και μετά ακολουθούν κι άλλα όπως ονόματα, προγράμματα κλπ):

Αγαπητοί συνδημότες,

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς που με την φωνή σας κάνατε πιο εύκολη την απόφαση μας να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας .

Μια φωνή αγανάκτησης και πολλών ερωτήσεων .

Μια φωνή που δεν την σκεπάζει το εγώ ,αλλά την δυναμώνει το εμείς .

Μια φωνή που δεν σωπά για λίγα χρήματα .

Μια φωνή που θα φέρει μπροστά τις ανησυχίες και τα θέλω μας.

Μια φωνή που δεν θέλει να χαθούν άλλα 5 χρόνια από τις ζωές μας,μέσα στην στασιμότητα, την ανυπαρξία, μεσα στον εγωκεντρισμό .

Μια φωνή που μεγάλωσε μέσα από την ψυχή του καθενός θέλοντας μια όμορφη γειτονιά, ένα όμορφο χωριό μια πόλη δικιά μας,έναν δήμο ανταξιο του ονόματος του.

ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΘΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ, ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

Μαζί θα λειτουργήσουμε με ένα άλλο μοντέλο διοίκησης από την βάση του θεσμού της Τοπικής αυτοδιοίκησης, με ενεργούς πολίτες με προέδρους τοπικών κοινοτήτων προγραμματιστές και διαχειριστές των προβλημάτων τους, με δημοτικούς συμβούλους και αντιδημάρχους σε επαφή με τον Δημότη, στους δρόμους στις γειτονιές μπροστά στα προβλήματα οχι κρυμμένοι, υποβαθμισμένοι χωρίς πρωτοβουλίες και αρμοδιότητες πίσω από τον Δήμαρχο !

Μαζί μπορούμε να πάρουμε τον Δήμο από το καταστροφικό εγώ του ενός και να τον δώσουμε πίσω στους δημότες του, να γίνουμε ένας δήμος πρότυπο όπως ακριβώς αξίζει στον Δήμο Αλεξάνδρειας.

Μαζί μπορούμε και πρέπει να ξανά ενεργοποιήσουμε τους δημοτικούς υπαλλήλους και συνεργάτες του Δήμου που έχουν τεράστια εμπειρία σε όλα τα θέματα του Δήμου, να προτείνουν λύσεις, αφήνοντας τους να κάνουν την δουλειά τους, χωρίς παρεμβάσεις απο τους διοικούντες με μόνο γνώμονα το μικροπολιτικό όφελος η άλλα συμφέροντα εκτός αυτών των δημοτών .

Η λακούβα το αδέσποτο τα σκουπίδια η αύρα της μιζέριας και της φτήνιας μας κάνει να σκύβουμε το κεφάλι εδώ και σχεδόν 9 χρόνια, γιατί ζητάνε άλλα 5 ; γιατί;

Δεν θα μπούμε σε λαϊκισμούς και αρεστά λόγια, θα πούμε αλήθειες που πονάνε γιατί μόνο έτσι θα αλλάξει ο τόπος μας.

Το μέλλον δεν μπορούμε να το προβλέψουμε, μπορούμε όμως μαζί να το διαμορφώσουμε και να το πραγματοποιήσουμε .

ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

Με Απέραντο σεβασμό και εκτίμηση

Αβραάμ Γεωρ. Παναγιωτίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Αλεξάνδρειας