Κατηγορίες
βουλευτές

Δήλωση Τσαβδαρίδη για την απόσυρση του ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες της Βουλής

Σε γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής Ημαθίας (ΝΔ) Λάζαρος Τσαβδαρίδης (με αφορμή την απόφαση του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξη Τσίπρα να αποσύρει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του από τις ψηφοφορίες της Βουλής), αναφέρει:

“Η απόφαση Τσίπρα να αποχωρήσει από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή για να εκβιάσει εκλογές, δείχνει το αληθινό, ιδιότυπα φασιστικό πρόσωπο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Αποκαλύπτει έναν ΣΥΡΙΖΑ που δεν σέβεται τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, που εμπαίζει τους θεσμούς, που ερμηνεύει αλλά κάρτ τη δημοκρατία μας.

Αποκαλύπτει έναν Τσίπρα που επιλέγει να επενδύσει στην πολιτική τοξικότητα ελλείψει επιχειρημάτων.

Αποκαλύπτει έναν Τσίπρα που, για να κρύψει την απόλυτη ένδεια πολιτικών προτάσεων, είναι αποφασισμένος να τα παίξει όλα για όλα με συκοφαντίες, με fake news και με συνωμοσιολογίες, μπας και διασωθεί πολιτικά από την εκλογική ήττα.

Αποκαλύπτει έναν Τσίπρα που σαν ανώριμο παιδάκι που δεν το παίζουν και δεν του κάνουν τα χατίρια, τρέπεται σε φυγή για να μην χρειαστεί να αρθρώσει σοβαρό πολιτικό λόγο στον ναό της Δημοκρατίας.

Αποκαλύπτει έναν Τσίπρα απελπισμένο, που ως πνιγμένος πιάνεται από τα μαλλιά του μήπως και έτσι αλλάξει την πολιτική ατζέντα και την πολιτική του μοίρα.

Την προηγούμενη προεκλογική περίοδο ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του είχαν επιλέξει να τορπιλίσουν την ατμόσφαιρα αποχωρώντας από τον ΣΚΑΙ. Τώρα αναβάθμισαν την αθλιότητα αποφασίζοντας να αποχωρήσουν από το κοινοβούλιο.

Ξεχνάνε ότι στο κοινοβούλιο, τους έστειλε ο Ελληνικός λαός με την εντολή να κάνουν αντιπολίτευση γόνιμη και ουσιαστική. Όχι να παίζουν παιχνιδάκια με τους θεσμούς για να χειροκροτάει το στενό κομματικό τους ακροατήριο.

Ο κ. Τσίπρας με την απόφασή του, μπορεί να επιχειρεί να αποδράσει μακριά από την πραγματικότητα αλλά δεν θα μπορέσει να αποφύγει την λαϊκή ετυμηγορία για τις βαριές πολιτικές ευθύνες του μπροστά στον ελληνικό λαό, τον οποίον συνεχίζει να απαξιώνει, να υποτιμά και να υβρίζει με τη στάση του.

Γιατί ο σοφός λαός μας, δίκαιος πάντα, θα του δώσει την απάντηση που του αρμόζει στις επερχόμενες εκλογές.”