Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αλεξάνδρεια και Μελίκη λόγω εκδηλώσεων του καρναβαλιού

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ώστε να προληφθούν ατυχήματα και να διεξαχθούν με ασφάλεια εκδηλώσεις για το καρναβάλι στη Μελίκη και στην Αλεξάνδρεια θα ισχύουν τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα:

στην Κοινότητα Αλεξάνδρειας, λόγω της πολιτιστικής εκδήλωσης του Λαογραφικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ», αποφασίστηκε από την Αστυνομία:

απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων:

– στην οδό Ανώνυμη 57, από τη συμβολή της με τις οδούς Νικολάου Πλαστήρα και Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τη συμβολή της με την οδό Βετσοπούλου.

– στην οδό Γρ. Λαμπράκη, από τη συμβολή της με την οδό Ανώνυμη 57 έως τη συμβολή της με την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την Κυριακή 26-02-2023 και ώρα 06:00 έως την Δευτέρα 27-02-2023 και ώρα 17:00΄.

στην Κοινότητα Μελίκης, λόγω της διεξαγωγής των εκδηλώσεων καρναβαλιού «Μελικιώτικο Καρναβάλι 2023» αποφασίστηκε:

η απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων, την Καθαρά Δευτέρα 27-02-2023 και κατά τις ώρες από 10:00΄ έως τη δύση του ηλίου, ως κατωτέρω:

1. στην Επαρχιακή Οδό Βέροιας – Κυψέλης (οδός Κεντρικής), από τη συμβολή της με την οδό Σμύρνης έως τη συμβολή της με την οδό Τσιπροπούλου.

2. στις οδούς Αμαλίας και Βασιλέως Παύλου.

3. στην Επαρχιακή Οδό Μελίκης – Νεοκάστρου, από τη συμβολή της με την οδό Αγίου Νικολάου έως τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής.

4. στην οδό Φιλίππου, από τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως τη συμβολή της με την οδό Κέννεντυ.

5. στην οδό Σ. Περτσιούνη, από τη συμβολή της με την οδό Κεντρικής έως τη συμβολή της με την οδό Φιλίππου.

Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται από παρακαμπτήριες οδούς, ως εξής:

    τα οχήματα με κατεύθυνση από Επαρχιακή οδό Αγκαθιάς – Κυψέλης προς την πόλη της Βέροιας και αντίστροφα, θα εκτρέπονται μέσω της οδού Τσιπροπούλου.

    τα οχήματα με κατεύθυνση από τη Βεργίνα προς την Επαρχιακή οδό Αγκαθιάς – Κυψέλης και αντίστροφα, θα εκτρέπονται μέσω των οδών Σμύρνης και Τσιπροπούλου.

    τα οχήματα με κατεύθυνση προς την Κοινότητα Νεοκάστρου και αντίστροφα, θα εκτρέπονται μέσω των οδών Δωδεκανήσου και Αγίου Νικολάου.

Από τις παραπάνω απαγορεύσεις, εξαιρούνται τα ασθενοφόρα, τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και γενικώς οχήματα εκτάκτου ανάγκης, η διέλευση των οποίων θα επιτρέπεται, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης και εφόσον αυτό απαιτηθεί από τις επικρατούσες συνθήκες.