Κατηγορίες
Ημαθία

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας για την επίσκεψη Τσαβδαρίδη

Από τον Ιατρικό Σύλλογο Ημαθίας ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου προσήλθε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας ο Βουλευτής Ημαθίας κ. ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ προκειμένου να ενημερωθεί για τα θέματα που αφορούν στο χώρο της υγείας.

Παρόντες στη συνάντηση εκτός από τον Πρόεδρο και τη Γραμματέα του Συλλόγου ήταν και η Συντονιστική Επιτροπή των Μικροβιολόγων του Ν. Ημαθίας.

Ο βουλευτής αν και ενήμερος για τα ζητήματα υγείας και ειδικότερα για τα θέματα που απασχολούν τον Ιατρικό κλάδο, άκουσε με μεγάλη προσοχή τις εισηγήσεις τόσο του Προέδρου όσο και των Μικροβιολόγων Ιατρών για θέματα όπως η σοβαρή υποστελέχωση των Νοσοκομείων, η μαζική φυγή των γιατρών από τις δημόσιες δομές, το Claw back και το Rebate, που αν και μνημονιακά μέτρα εξακολουθούν να ισχύουν με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα βιωσιμότητας των Εργαστηριακών Ιατρών καθώς και η εφαρμογή της νομοθετημένης πλέον συλλογικής σύμβασης εργασίας των Ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Ο βουλευτής δεσμεύτηκε ότι μέσα στη βδομάδα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη προκειμένου να του μεταφέρει τις θέσεις και τις απόψεις του Συλλόγου μας.