Κατηγορίες
Ημαθία

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας για την ημέρα των 3 Ιεραρχών

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου το πρωί ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου, Πολιούχου Βεροίας, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών παρουσία των τοπικών αρχών, καθηγητών και αντιπροσωπειών μαθητών από σχολεία της πόλης. 

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, εκφωνήθηκε ομιλία από τον π. Λεωνίδα Αφεντούλη, κλάδου ΠΕ01, καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Βέροιας.

Στη συνέχεια, τελέστηκε το καθιερωμένο Τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνου για τους Ευεργέτες της Εκπαιδευτικής Κοινότητας της Βέροιας, στην προτομή του Δημητρίου Ρακτιβάν, στην είσοδο του Δημαρχείου Βέροιας από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Αθανάσιο Αλατζόγλου.

“Σε μια εποχή που η πραγματική μόρφωση σπανίζει όλο και περισσότερο, σε μια εποχή που η παρησσία τείνει να γίνει μια άγνωστη αρετή, σε μια εποχή που χρειάζεται τα έργα μας πιο πολύ από τα λόγια μας, οι Τρεις Ιεράρχες και Οικουμενικοί Διδάσκαλοι μπορούν να αποτελέσουν φωτεινά παραδείγματα για τον καθένα μας’’, ανέφερε η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας κ. Ευθυμία Γώτη.