Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Βροχή τα λεφτά στην ΕΕ (και οι πληβείοι σφίγγουν τα ζωνάρια)

Ολοένα και πιο ακριβά κοστίζουν στους Ευρωπαίους πολίτες όσοι κινούνται γύρω από τους μηχανισμούς των 12 αστεριών της ΕΕ (υπάλληλοι, εκλεγμένοι, παρατρεχάμενοι για να μας δίνουν τα… φώτα τους κλπ κλπ).

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής Bild, από το νέον έτος υπάρχει μια αύξηση στους ήδη φουσκωμένους μισθούς που δίδονται στην “καρδιά της Ευρώπης”, την στιγμή που εκατομμύρια πολίτες στις χώρες της Ε.Ε. παλεύουν καθημερινά για να βγάλουν τον επιούσιο:

η πρόεδρος Ούρσουλα θα παίρνει λίγο περισσότερο από ένα χιλιάρικο τη μέρα ενώ οι αντιπρόεδροί της θα αμείβονται με μόλις 25,5 χιλιάρικα το μήνα.

Αυξήσεις έχουν πάρει ήδη και οι υπάλληλοι της Ε.Ε. (σε διάφορες υπηρεσίες και στο Ευρωκοινοβούλιο) ενώ οι ευρωβουλευτές με την τελευταία αύξηση ύψους 700 ευρώ το μήνα θα πιάσουν εισόδημα που θα αγγίζει τα 10.500 ευρώ περίπου.

Φυσικά αυτά είναι τα καταγεγραμμένα, αφού υπάρχουν και τα “άγραφα” ή αλλιώς τα “τυχερά”. Αρκεί να έχεις λίγο ελαστικότητα και ευελιξία και να χωθείς στο pay-roll κάποιου “νόμιμου” lobby ή σε καμιά ιστορία τύπου Κατάρ-γκειτ ή Μαρόκο-γκέιτ οπότε το πράμα ξεφεύγει…