Κατηγορίες
Ημαθία

Βέροια: υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου της Ημαθίας

Το μεσημέρι της Πέμπτης 19 Ιανουαρίου 2023 υπογράφηκε στη Βέροια η σύμβαση για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου Ημαθίας.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εργασίες για την κατασκευή του νέου Διοικητηρίου θα αρχίσουν τον ερχόμενο Μάιο και το έργο θα ολοκληρωθεί ως το τέλος του 2024.

“Μία από τις βασικές δεσμεύσεις μας, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και προσωπική μου δέσμευση στους συμπολίτες μας στην Ημαθία, ήταν η οριστική λύση στο κτιριακό πρόβλημα της Αντιπεριφέρειας Ημαθίας. Και πάντα όταν μιλάμε για λύσεις εννοούμε λύσεις στην πράξη, όχι θεωρητικές ή στα λόγια, αλλά ουσιαστικές και χειροπιαστές”, επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 28,1 εκατομμύρια ευρώ και με την ολοκλήρωσή του θα στεγαστούν στο κτίριο όλες οι Περιφερειακές Υπηρεσίες της Ημαθίας. Πρόκειται για κτήριο 4 επιπέδων, με χώρο για εκδηλώσεις, χώρους στάθμευσης, βιοκλιματικό και ενεργειακά αποδοτικό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι δήμαρχοι Βέροιας και Νάουσας, εκπρόσωπος του δημάρχου Αλεξάνδρειας που απουσιάζει στο εξωτερικό, βουλευτές, ο αντιπερειφερειάρχης Υποδομών Π. Μπίλιας, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι υπηρεσιών και φορέων καθώς και παλαιοί αυτοδιοικητικοί που είχαν προσκληθεί.

Τόσο ο περιφερειάρχης όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας αναφέρθηκαν στη χρησιμότητα του έργου καθώς και στη συμβολή του βουλευτή Ημαθία και υφυπουργού Οικονομικών Απ. Βεσυρόπουλου.

“Η ιστορία βέβαια, σήμερα γράφει ότι το Διοικητήριο σχεδιάστηκε, μελετήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται στη θητεία του Απόστολου Τζιτζικώστα, στη θητεία μας. (….) Το Διοικητήριο Ημαθίας επιτέλους γίνεται πράξη. Το είπαμε, το υλοποιούμε και συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό. Λέγοντας λίγα και κάνοντας πολλά” είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Καλαϊτζίδης.