Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

“Το Τσίρκο σας” – 2 παραστάσεις στο Πλατύ στις 11 Δεκεμβρίου

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα των Παιδιών, η θεατρική ομάδα «Θέρως» της «Κινηματόδρασις» υπό την καθοδήγηση της Χρύσας Αντωνίου σε συνεργασία με τις ομάδες Θεατρικού Παιχνιδιού της Μαρίας Κυροπούλου και την ομάδα «Αστεράκια» των Τμημάτων Θεατρικής Υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας θα παρουσιάσουν στο Δημοτικό Θέατρο Πλατέος την παράσταση “Το Τσίρκο σας”.

Πρόκειται για μια ανθρωπιστική και κοινωνική δράση – αφιέρωμα στα παιδιά και τα δικαιώματά τους. Το «Τσίρκο σας» θα διασκεδάσει, θα ψυχαγωγήσει, θα διδάξει μα ταυτόχρονα θα προβληματίσει, θα αφυπνίσει και θα φέρει τον κόσμο πιο κοντά στα παιδιά. Γιατί αυτό που χρειάζονται, είναι ένας κόσμος γεμάτος αγάπη, ασφάλεια και στοργή και η ανάγκη για έναν τέτοιο κόσμο γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική κυρίως σήμερα που στερούνται την ελευθερία τους σε κάθε επίπεδο, ατομικό, οικογενειακό και κοινωνικό.

Αυτή την ελευθερία διεκδικούν τα παιδιά στο «Τσίρκο σας» και σας καλούν να γίνετε κοινωνοί στο λυτρωτικό τους έργο. «Γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα…»

Θα παρουσιαστούν 2 παραστάσεις, μια στις 12 το μεσημέρι και μια στις 7 το απόγευμα

Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ.

Προπώληση εισιτηρίων στην Αλεξάνδρεια: Βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι» Αριστοτέλους 25 , Printlab Γρ. Λαμπράκη 68

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Από τις ομάδες Θεατρικού παιχνιδιού και την ομάδα «Αστεράκια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. συμμετέχουν αλφαβητικά: Θάλεια Βερναδάκη, Κλειώ Βερναδάκη, Ελένη Βλάχου, Ευθυμία Βλάχου, Θωμάς Γιώρας, Ευριπίδης – Αθανάσιος Γκαργκατζής, Χρήστος Γρηγοράκης, Δημήτρης Δάρλας, Σοφία Δούμα, Θωμάς Καλαμπούκας, Μαρίλια Καρυώτη, Ελένη Καπαγιαννίδου, Παύλος Λάχανης, Άννα Λιολιοπούλου, Μυρσίνη Λιόλιου, Ελισάβετ – Κωνσταντίνα Ματελοπούλου, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Θεοδόσης Μαυρόπουλος, Μαρία Μπαλιοπούλου, Ορφέας Μποργκ, Σταυρούλα Μπόσκου, Αλέξανδρος – Μιχαήλ Ντίνου, Δημήτρης Ξενίδης, Ελένη Ξενίδου, Αγνή Φίγκατ.

Από την Θεατρική ομάδα Θέρως συμμετέχουν αλφαβητικά οι παρακάτω ηθοποιοί:

Ασπασία Γκιουρτζή, Ιουλία Ζωντανού, Σέβη Θεοδοσιάδου, Αγγελική Κακαγιάννη, Κατερίνα Κουκουτάρα, Δήμητρα Παπαγεωργίου, Άννα-Μαρία Προδρομίδου, Βασίλης Σαπουντζής, Ιόλη Στεφανίδου.

Κείμενο: Μαρία Κυροπούλου

Σκηνοθεσία: Χρύσα Αντωνίου – Μαρία Κυροπούλου

Σκηνογραφία/ Ενδυματολογία : Δημήτρης Γεωργόπουλος (σκηνογράφος-ενδυματολόγος των Τ.Θ.Υ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας)

Μουσική Επιμέλεια: Μαρία Κυροπούλου- Andrew Borg

Φωτισμοί/Επιμέλεια ήχου: Στράτος Γιοβαννόπουλος

Τεχνικοί σκηνής: Φιλομένη Λαμπροπούλου, Νεφέλη Παπαδοπούλου, Αμαλία Στόκα

Οργάνωση Παραγωγής : Χρύσα Αντωνίου, Θεατρική Ομάδα «Θέρως»

Παραγωγή: Λέσχη Κινηματογράφου και Πολιτισμού «Κινηματόδρασις»