Κατηγορίες
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σε Κλειδί και Βέροια ο Χρ. Παπαστεργίου

Στην Ημαθία βρέθηκε και πάλι, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου.

Συναντήθηκε στο Κλειδί, με τον Πρόεδρο της Κοινότητας Χαράλαμπο Τσολάκη και συζήτησαν θέματα που αφορούν γενικότερα τη λειτουργία των τοπικών κοινοτήτων, αλλά και τα ιδιαίτερα ζητήματα της περιοχής.

«Στην κοινότητα του Κλειδίου βρίσκονται οι εκβολές του Αλιάκμονα και του Λουδία, το κανάλι του Αλμυρού και 12 χιλιάδες στρέμματα δάσος, σε ένα οικοσύστημα μοναδικής ομορφιάς και αξίας. Είναι η παραθαλάσσια ζώνη της Ημαθίας και τόπος ιστορικής αξίας, ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τον Μέγα Αλέξανδρο και τους Ρωμαικούς Χρόνους.

Παρόλα αυτά όμως, η αδιαφορία Πολιτείας και Περιφέρειας για την ανάδειξη του θαλασσίου μετώπου, το αλιευτικό καταφύγιο, την προστασία της φύσης, το οδικό δίκτυο και τις τηλεπικοινωνίες (εξαιτίας της έλλειψης ενός ΚΑΦΑΟ το ίντερνετ υπολειτουργεί !!!) είναι πασιφανής. Άλλη μια γωνιά της Κεντρικής Μακεδονίας στερείται αυτών που δικαιούται», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Παπαστεργίου, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του χωριού για την κατατοπιστική ενημέρωση και δεσμεύτηκε για την προώθηση των θεμάτων προς συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Το βράδυ, στον Χώρο Τεχνών στη Βέροια, ο κ. Παπαστεργίου, παρακολούθησε την γεμάτη ευαισθησία, χαρά και συγκίνηση εκδήλωση των παιδιών του ΚΕΜΑΕΔ, με την σύμπραξη του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, της Σχολικής Χορωδίας και του εξαίρετου Σταμάτη Γονίδη. Μια παράσταση βασισμένη στο όμορφο παραμύθι «ο κόσμος κάτω από το κρεββάτι» της Μαριάννας Μακαριάν.

Ακολούθως συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Βέροιας κ. Βασίλη Παπαδόπουλο συζήτησαν θέματα που αφορούν την αυτοδιοίκηση πρώτου και δεύτερου βαθμού.