Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Οδεύομεν προς εκλογάς…

Εντάξει, δεν περιμέναμε τον υπουργό των Εσωτερικών για να μας το πει.

Άλλωστε το λέμε εδώ και πολύ καιρό στην Περισκόπηση, μέσα από αναρτήσεις και μέσα από τα podcasts.

Φυσικά υπάρχουν και οι κάθε είδους ενδείξεις (διαγραφές χρεών, βοηθήματα, επιδόματα, κάθε είδους pass, αγροτικές επιδοτήσεις, επισκέψεις σε «ανύποπτο» χρόνο).

Κι όσο κι αν μας παραμυθιάζουν αρκετοί (λέγοντας ότι “δεν είναι έτοιμη η χώρα” ή “οι συνθήκες δεν προσφέρονται” κλπ κλπ), να θυμόμαστε πάντα ότι οι εκλογές είναι υγεία – όταν είναι αδιάβλητες. Το μόνο κακό (απ’ την ώρα που οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη) είναι πως θα έχουμε μια μακρά προεκλογική περίοδο, κατά τη διάρκεια της οποίας θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά.

Οπότε ως πολίτες ας κρατάμε μικρό καλάθι για όλα όσα ακούμε, ας προετοιμαζόμαστε για συνεχείς δημοσκοπήσεις (που στο 99.99% πέφτουν πάντα έξω, προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα) και ας στραφούμε σε πολλά μέσα για την ενημέρωση μας γιατί η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση και πάντα κρυμμένη στις λεπτομέρειες (που ελάχιστοι διαβάζουν)…

και μια μικρή σημείωση: οι εκλογές, είτε γίνουν 2 ή 3 ή ακόμη και 4 φορές μέχρι να βγει Κυβέρνηση αυτοδύναμη ή συνεργασίας, θα αλλάξουν για μιά ακόμη φορά το πολιτικό σκηνικό (αυτό που ξέρουμε σήμερα και που είναι προϊόν των κοινωνικοπολιτικών αλλαγών και των οικονομικών περιπετειών που ζήσαμε στην Ελλάδα τη δεκαετία 2010-2019)