Κατηγορίες
κοινωνία

Με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον η εκδήλωση “Γυναίκα 2023. Αγώνες, στερεότυπα, προκλήσεις”

Εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Γυναίκα 2023. Αγώνες, στερεότυπα, προκλήσεις» πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 3 Δεκεμβρίου 2022 στην Αλεξάνδρεια.

Την εκδήλωση – που έγινε στο ξενοδοχείο «Μάνθος» και ήταν επιτυχημένη τόσο επειδή υπήρξε μεγάλη προσέλευση  όσο και επειδή αναλύθηκαν και συζητήθηκαν θέματα που στην περιοχή δεν θίγονται ή συζητούνται όσο πρέπει – διοργάνωσε η νομική πρωτοβουλία «Νομικά Θέματα».

Στο πάνελ των ομιλητών ήταν η συντοπίτισσά μας δικηγόρος Φανή Γιωτάκη (που ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει την εκδήλωση στην Αλεξάνδρεια), οι δικηγόροι Γιώτα Μασουρίδου και Φωτεινή Σόφτη και η ηθοποιός και υποψήφια στις ευρωεκλογές του 2019 με τη Ν.Δ., Πέγκυ Σταθακοπούλου (η οποία, για όσους δεν το γνωρίζουν, είναι και αυτή απόφοιτος της Νομικής του ΕΚΠΑ).

Μέσω διαδικτύου έκαναν παρεμβάσεις η δημοσιογράφος η δημοσιογράφος Ειρήνη Αρβανίτη, η Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική Ειρήνη Αϊνδιλή και ο δικηγόρος και πρώην αντιπρόεδρος του Δ.Σ.Α. Θέμης Σοφός.

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η ψυχολόγος του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ Έμυ Μήτσιου και η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ Σέβη Γεωργιάδου.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Νίκος Βουδούρης.

Ήταν από τις εκδηλώσεις που δεν γίνονται στην περιοχή μας – με ένα θέμα δύσκολο είναι η αλήθεια.

Πάντως αυτά που αποκομίσαμε από την εκδήλωση ήταν δύο:

1) χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά ώστε να φτάσουμε να μιλάμε για πραγματική ισότητα των φύλων, παρότι όπως ειπώθηκε σε ορισμένα ζητήματα η ελληνική νομοθεσία είναι πιο μπροστά ακόμη και από το ευρωπαϊκό δίκαιο –  όλα έχουν να κάνουν με την παιδεία μας και το πόσο έτοιμη είναι η κοινωνία

2) παρόμοιες εκδηλώσεις θα γίνουν, αυτό είναι σίγουρο – αφού το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν έκδηλο και οι προβληματισμοί που τέθηκαν καίριοι.