Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Καρασαρλίδου: Από εμπαιγμό σε εμπαιγμό ΥΠΑΑΤ και ΝΔ

Σε ανακοίνωσή της η πρώην βουλευτής Ημαθίας και πολιτεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Φρόσω Καρασαρλίδου αναφέρει:

«Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην Αλεξάνδρεια, κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλής τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γεωργαντά, είχε ξεκάθαρα υποσχεθεί την στήριξη των αγροτών που επλήγησαν από τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις, από αίτια που δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Μάλιστα ο Υπουργός είχε προσδιορίσει τη δήθεν στήριξη σε τρία επίπεδα:

  • Κάλυψη της απώλειας του εισοδήματος των αγροτών από την Ε.Ε. και συγκεκριμένα από τα κονδύλια που υπάρχουν για αποζημιώσεις λόγω του πολέμου.
  • Καταγραφή των αδιάθετων προϊόντων που βρίσκονται στα ψυγεία, τα οποία θα οδηγηθούν σε κομποστοποίηση για να αποζημιωθούν από de minimis.
  • Εξάντληση κάθε δημοσιονομικής δυνατότητας στήριξης των αγροτών -και μέσω de minimis- μετά την ολοκλήρωση των εκτιμήσεων από τον ΕΛΓΑ.

Από τότε πέρασαν τρεις μήνες. Οι πομπώδεις δεσμεύσεις ενόψει της λαμπερής ΔΕΘ έχουν μείνει κενό γράμμα. Καμία κάλυψη, καμία καταγραφή, παρά μόνο εξάντληση της υπομονής των πληττόμενων αγροτών, που για ακόμη μια φορά ξεγελάστηκαν και εξακολουθούν να βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης. H κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη είναι υπόλογη στα μάτια της κοινής γνώμης για τον εξόφθαλμο εμπαιγμό.»