Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Καλαϊτζίδης – Γκυρίνης – Μπίλιας στο έργο του Κρασοπούλη στη Μελίκη

Επίσκεψη στη Μελίκη, συγκεκριμένα στο έργο που εκτελεί στον χείμαρρο «Κρασοπούλη» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποίησαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Πάρης Μπίλιας.

Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου στο πλαίσιο του οποίου πραγματοποιούνται εργασίες αποκατάστασης των πρανών, εργασίες για την προστασία οχθών από διάβρωση με την ανακατασκευή-συμπλήρωση λιθορριπής καθώς και εργασίες καθαρισμού της κοίτης (με την απομάκρυνση ξένων υλών) του χειμάρρου.

Πριν από την επίσκεψη στα σημεία εργασιών έγινε ενημερωτική συνάντηση στην οποία συμμετείχαν οι αντιδήμαρχοι Αλεξάνδρειας Νίκος Σαρακατσιάνος και Κώστας Βενιόπουλος καθώς και η πρόεδρος της Κοινότητας Μελίκης Βασιλική Καραγκιόζογλου.

Σε δηλώσεις του ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ανέφερε πως υπερήφανος για το γεγονός ότι το συγκεκριμένο έργο που εκτέλεσε η ΠΚΜ, και που ήταν ένα πάγιο αίτημα του Δήμου και των κατοίκων, πραγματοποιήθηκε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Π. Μπίλης ανέφερε πως το συγκεκριμένο έργο είναι σημαντικό λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνταν στην περιοχή από έντονα καιρικά φαινόμενα ενώ επεσήμανε πως η εντολή που έχει δοθεί από τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα είναι να δοθεί βαρύτητα στην αντιπλημμυρική θωράκιση δια την εκμετάλλευσης όλων των διαθέσιμων οικονομικών πόρων.

Ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη και τον αντιπεριφερειάρχη για το έργο (που οδεύει προς την ολοκλήρωσή του).  

πηγές: Κ. Καλαϊτζίδης-FB, anepikairos, alexandreia-gidas