Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Φυσικό αέριο και στην Αλεξάνδρεια σε δώδεκα μήνες

Σε δώδεκα μήνες από σήμερα στην Αλεξάνδρεια θα υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου και συνδεδεμένοι καταναλωτές.

Αυτό είναι το σημαντικό που αποκομίσαμε από τη συνομιλία που είχαμε το πρωί της Τετάρτης 30 Νοεμβρίου 2022 με τους ανθρώπους της ΔΕΔΑ που θα βρίσκονται μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι στο ΚΑΠΗ Αλεξάνδρειας για να ενημερώσουν το κοινό για τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος που (αρχικά) πρέπει να γίνουν, ώστε να προχωρήσει η σύνδεση με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Επί της ουσίας τι ακριβώς συμβαίνει:

– γίνεται μια αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (στην οποία καταγράφονται λεπτομέρειες όπως η οδός, ο όροφος κλπ κλπ του καταναλωτή που θα συνδεθεί). Η αίτηση αυτή δεν είναι δεσμευτική και είναι δωρεάν.

– στη συνέχεια προχωρά η διαδικασία και γίνεται πλέον το αίτημα για σύνδεση και στο τέλος η σύνδεση με το δίκτυο.

Όπως μας είπαν οι άνθρωποι που σήμερα κάνουν την ενημέρωση στην Αλεξάνδρεια, το πραγματικά ενδιαφέρον είναι πως αν το αίτημα για σύνδεση πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη του 2023, τότε τα τέλη σύνδεσης τα επιβαρύνεται εξ’ ολοκλήρου η ΔΕΔΑ (σήμερα ανέρχονται περίπου στα 1.100 ευρώ συμπ. ΦΠΑ για τους οικιακούς καταναλωτές και περίπου στα 1.800 ευρώ συμπ. ΦΠΑ για τους εμπορικούς καταναλωτές).

Όσον αφορά το πολεοδομικό συγκρότημα της Αλεξάνδρειας, τα έργα θα ξεκινήσουν άμεσα. Η μελέτη έχει γίνει από τον ΔΕΣΦΑ, έχει ολοκληρωθεί ένα πλάνο της πόλης και σε πρώτη φάση θα γίνει ένα δίκτυο επάνω στο οποίο σταδιακά θα “κουμπώνουν” τα υπόλοιπα κομμάτια της πόλης.

Αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος μπορούν να γίνουν ακόμη και σήμερα – αν προλαβαίνετε μέχρι τις 2 μ.μ. στο σημείο όπου βρίσκονται οι άνθρωποι της ΔΕΔΑ – καθώς και στο deda.gr

Οι καταναλωτές μπορούν να έχουν λεπτομερή πληροφόρηση τόσο τηλεφωνικά (τηλέφωνο: 212 0215904 και 212 0215915) όσο και μέσω των e-mail g.klironomos@deda.gr v.chasiotis@deda.gr