Κατηγορίες
επικαιρότητα

“Τρέχει” γκαλοπάκι δημοτικών (και πως να μην σας ταΐσουν παπά…)

Λοιπόν, ας το πάμε απ’ την αρχή: φίλοι της Περισκόπησης – άσχετοι μεταξύ τους, άρα στημένη πληροφορία αποκλείεται να είναι! – μας είπαν πως στην περιοχή “τρέχει” τηλεφωνικό γκάλοπ για τις δημοτικές εκλογές.

Μια από τα γνωστά δηλαδή: “είστε ικανοποιημένοι από τον νυν;;”, “πείτε μας το κυριότερο πρόβλημα καθημερινότητας που αντιμετωπίζετε”, “πως θέλετε να είναι ο επόμενος” κλπ κλπ.

Για να μην σας ταΐζουν παπά με τα αποτελέσματα των γκάλοπ (είτε είναι τοπικά είτε είναι πανελλαδικά) να θυμάστε:

1) τα γκάλοπ πάντα έχουν μια… κλίση προς αυτόν/αυτή που πληρώνει (γι’ αυτό άλλωστε είναι πλήρως αποτυχημένα στη χώρα μας, δείτε γκάλοπ και αποτελέσματα εκλογών και θα καταλάβετε)

2) αποτυπώνουν την εικόνα της στιγμής και τίποτε περισσότερο (αν δηλαδή σου κάτσει ένας διορισμός για το τέκνο σου στο δημόσιο, να δεις για πότε αλλάζεις γνώμη…)

3) θα βγουν στη δημοσιότητα μόνο αν “συμφέρει” τον εντολέα και υπάρχει μια σχετική διαφορά ασφαλείας (αλλιώς θα θαφτούν και ο εντολέας θα κάνει τον ψόφιο κοριό)

4) σημαντικότατο ρόλο παίζει το που βρίσκεται αυτός/αυτή που απαντάει στα τηλεφωνήματα ή στα δια ζώσης ερωτήματα (όσοι έχουν λίγο καλή μνήμη θυμούνται τα γκάλοπ των δημοτικών του 2014 στο Δήμο Αλεξάνδρειας, τα διθυραμβικά δελτία τύπου για ένα που βγήκε στον αέρα – δεν είχε γίνει μόνο ένα – και το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών …).

Αυτά τα ολίγα, περισσότερα όταν με το καλό κλείσει το γκαλοπάκι στο podcast της επόμενης Κυριακής.

(βασική σημείωση: μην πείτε αύριο – μεθαύριο για το γκαλοπάκι, ότι δεν σας ενημερώσαμε! Τα έχουμε πει δεκάδες φορές, 15 χρόνια τώρα η Περισκόπηση σας τα λέει νωρίς και πάντα πέφτει μέσα)