Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας Πλατύ

Τα μικρά πράγματα – μια ρύθμιση, δυο λύσεις

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε κάτι: το πρόβλημα δεν είναι τα φώτα που ανάβουν (έστω και τώρα, με την ενεργειακή κρίση). Είναι υποχρέωσή μας – ημών ως δημοτών και του Δήμου Αλεξάνδρειας ως οντότητας – να παρέχουμε στα παιδιά μας τη δυνατότητα να αθλούνται.

Έστω και με τη… θυσία της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, τέτοιες εποχές. Δε θα φτάσουμε στο άλλο άκρο, όπως έγινε σε Δήμο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης πριν από λίγες ημέρες, στο κάτω – κάτω της γραφής πληρώνουμε δημοτικά τέλη για να έχουμε και παροχές.

Όμως (κι κάπου εδώ έρχεται το “όμως”) είναι πραγματικά εξωφρενικό μετά από τόσο καιρό λειτουργίας του γηπέδου τένις που βρίσκεται στην είσοδο του Πλατέος να μην ασχολείται κανείς με δυο πράγματα που σχετίζονται με τον φωτισμό του γηπέδου:

1. με το γεγονός ότι έχουμε πραγματική φωτορύπανση και άδικα σπαταλάμε ενέργεια

2. με το γεγονός ότι η φωτορύπανση δημιουργεί προβλήματα οδικής ασφάλειας

Ειδικοί δεν είμαστε, όμως μια ρύθμιση των προβολέων ώστε όλο το φως τους “να πέφτει” εκεί που πρέπει, δηλαδή στα γήπεδα κι όχι στο γύρω χώρο και στον δρόμο πιθανόν θα έλυνε το θέμα διπλά, αφού ίσως να μην χρειάζονταν να ανάψουν όλοι οι προβολείς (για να μπορούν να αθληθούν χωρίς πρόβλημα όσοι πηγαίνουν στο χώρο) αλλά δεν θα δημιουργούνταν πρόβλημα και στους οδηγούς (που κινούνται και στις δυο κατευθύνσεις).

Λύσεις πάντα υπάρχουν (και οι ειδικοί τις γνωρίζουν καλύτερα), αρκεί να υπάρχει θέληση να γίνουν πράγματα. Μικρά πράγματα.