Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Πολιτικοί και παράλληλα σύμπαντα….

Τις διάφορες επιστημονικές θεωρίες περί παραλλήλων συμπάντων τις έχετε ακουστά οι περισσότεροι. Κάποιοι επιστήμονες τις αποδέχονται (όπως ο Στήβεν Χόκινγκ, για να πάρουμε έναν γνωστό στους περισσότερους εξ’ ημών) – κάποιοι άλλοι τις απορρίπτουν.

Εμείς, που δεν είμαστε επιστήμονες, έχουμε επιβεβαιώσει αυτή τη θεωρία. Χωρίς να έχουμε τις γνώσεις ή την ακαδημαϊκή πορεία των επιστημόνων των συγκεκριμένου χώρου. Πώς;; Από τις ειδήσεις!!

Όταν ανοίγεις την τηλεόραση ή μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα και βλέπεις ότι υπάρχει πολιτικός (και μάλιστα Ελληνίδα) που από το βήμα της Ευρωβουλής λέει ότι το Κατάρ είναι πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, τότε δεν χρειάζεται επιστημονικό υπόβαθρο για να καταλάβεις ότι κάποιοι ζουν σε παράλληλο σύμπαν – κοινώς είναι στην κοσμάρα τους…

Το παραπάνω (για την… πρωτοπορία του Κατάρ στα εργασιακά) το είπε η Εύα Καϊλή στην Ευρωβουλή. Και επέλεξε και το σωστό timing η ευρωβουλευτής μας, δηλαδή την εποχή που γίνεται το Μουντιάλ – για την διοργάνωση του οποίου έχει ξεσηκωθεί η μισή Ασία και σχεδόν όλη η Αφρική (περιοχές από τις οποίες κατάγονταν οι περίπου 6.500 εργαζόμενοι που καταγγέλλεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατασκευή των δομών που χρησιμοποιούνται στο μουντιάλ).

Φυσικά δεν είναι μόνο η δήλωση της Καϊλή που δείχνει πως κάποιοι ζουν σε παράλληλο σύμπαν, διαφορετικό από το δικό μας: υπάρχουν και οι εντός Ελλάδας πολιτικοί που ζούνε στην κοσμάρα τους.

Υπάρχουν αυτοί που λένε ότι τα οικονομικά προβλήματα των πολιτών λύνονται με voucher, pass και βοηθήματα. Υπάρχουν άλλοι που βλέπουν να κυριαρχεί στην αγορά φτήνια και ο κόσμος δεν ξέρει τι του γίνεται όποτε μιλάει για ακρίβεια. Ή υπάρχουν και άλλοι, θεωρούν εαυτούς ως πολιτικούς με τιτανοτεράστιο εκκτόπισμα ενώ η φωνή τους σε δημόσιες εκδηλώσεις και διαδικασίες είναι φωνή πιο περιζήτητη κι απ΄ τη φωνή του Μόργκαν Φρήμαν για αφήγηση ντοκιμαντέρ…