Κατηγορίες
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Οι Τούρκοι δεν άφησαν τον Τζιτζικώστα να βγει στη Σμύρνη

Σε μια ακόμη ακατάληπτη ενέργεια προέβησαν οι Τούρκοι, οι οποίοι δεν άφησαν τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα να εισέλθει στην επικράτειά τους.

Συνέβη το πρωί του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου, όταν ο Τζιτζικώστας ταξίδεψε (με το καράβι της γραμμής Θεσσαλονίκη – Σμύρνη, μιας γραμμής που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό) στη Σμύρνη προκειμένου να συμμετάσχει στην 13η Γενική Συνέλευση Ευρώπης – Μεσογείου.

Για άγνωστους λόγους του απαγορεύτηκε η είσοδος στην Τουρκία, οπότε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας (που είναι και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών) αναγκάστηκε μετά από αρκετές ώρες να πάρει το δρόμο της επιστροφής στην Ελλάδα.

Η αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας αναφέρει τα εξής:

“Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη και εντελώς καταχρηστική κράτηση και απαγόρευση εισόδου του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας από τις τουρκικές αρχές στη Σμύρνη νωρίτερα σήμερα.

Αναμένουμε από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές να δοθούν άμεσα εξηγήσεις και τις καλούμε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Η ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα, καθώς και το Γενικό Προξενείο στη Σμύρνη κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή προβαίνοντας σε σχετικές παραστάσεις προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών.”

σημείωση δική μας: οι δικοί μας να τα βλέπουν αυτά, που χρόνια τώρα κάνουν τους … τροχονόμους κάθε φορά που κάποιος Τούρκος αξιωματούχος ζητάει και λαμβάνει άδεια να επισκεφτεί τη Θράκη και στο τέλος κάνει και δηλώσεις για… “Τούρκους που καταπιέζονται” από την Ελλάδα!!!

Νεώτερη ενημέρωση: ο περιφερειάρχης με ένα tweet ενημέρωσε ότι τελικά οι Τούρκοι ήραν την απαγόρευση όμως αυτός επιστρέφει στην Ελλάδα (και πολύ καλά κάνει!)