Κατηγορίες
διεθνή

Οι προστατευόμενοι του Ερντογάν “ξαναχτυπούν”

Οι τουρκοαναθρεμμένοι της προσωρινής Κυβέρνησης της Λιβύης αποφάσισαν ότι ο Νίκος Δένδιας, ο υπουργός των Εξωτερικών της χώρας μας, προσέβαλε τον λιβυκό λαό!
Και για τον λόγο αυτό ανακαλούν τον επιτετραμμένο τους στην Αθήνα.

Πάμε από την αρχή:


στη Λιβύη τη στιγμή αυτή υπάρχουν 2 Κυβερνήσεις (βασικά στη Λιβύη υπάρχει χάος με την κάθε περιοχή να έχει τον πολέμαρχό της, αλλά για πρακτικούς λόγους ας πούμε ότι υπάρχουν 2 Κυβερνήσεις).
Αυτή που μας ενδιαφέρει είναι η Κυβέρνηση της Τρίπολης. Που έμεινε στην εξουσία και μπορεί και διαχειρίζεται κι ένα κομμάτι της λιβυκής επικράτειας χάρη σε μισθοφορικούς στρατούς που στέλνουν οι Τούρκοι.

Πρόκειται για τους προστατευόμενους του Ερντογάν, που υπογράφουν το ένα πίσω απ’ το άλλο τα παράνομα μνημόνια και συμφωνίες με την Τουρκία.

Πως έχει η σημερινή ιστορία:


Ο Δένδιας ήταν να συναντηθεί με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου Λιβύης Menfi, όμως μπήκε σφήνα η αγαπημένη των Τούρκων Λίβυα υπουργός Εξωτερικών και τον περίμενε στο αεροδρόμιο της Τρίπολης.
Ο Δένδιας δεν δέχθηκε την αλλαγή – αφού ήταν ξεκάθαρα ένα καραμπινάτο στήσιμο των τουρκοαναθρεμμένων Λίβυων πολιτικών και στρατιωτικών – κι έφυγε προς Βεγγάζη για να συνεχίσει το ταξίδι του.

Να σημειωθεί εδώ πως το κορίτσι που … θίχθηκε, εκτός τους ότι δεν είχε συμφωνημένο ραντεβού με τον Δένδια ήταν αυτό που πριν από λίγο καιρό υπέγραψε συμφωνίες με τους Τούρκους για παραχώρηση δικαιωμάτων στα πετρέλαια που βρίσκονται το γνωστό τουρκο-λιβυκό Μνημόνιο (κι όχι μόνο σ’ αυτές τις περιοχές).


Στη συνέχεια Λίβυοι (της Τρίπολης) πήγαν να δημιουργήσουν θέμα και δεν έδιναν το ΟΚ στο σχέδιο πτήσης από Τρίπολη προς Βεγγάζη κι έτσι ο Δένδιας έφτασε στη Βεγγάζη χρησιμοποιώντας το FIR της Μάλτας.

ο Δένδιας στη Βεγγάζη, φωτογραφία από ΥΠΕΞ (twitter)

Εκεί παρέδωσε εμβόλια καθώς και βοήθεια για την επισκευή του λιμανιού της πόλης.

φωτογραφία από ΥΠΕΞ (twitter)

(εν ολίγοις, καιρός πια να βλέπουμε τα πράγματα όπως! Ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος.

φωτογραφία από ΥΠΕΞ (twitter)

Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει θερμές σχέσεις με αυτούς που μας στηρίζουν και στον πάγο αυτούς που στήνονται στα τέσσερα και υπογράφουν παράνομες συμφωνίες που δεν αναγνωρίζουν δικαιώματα της χώρας μας στη Μεσόγειο. Τόσο απλά…)