Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Μιχάλης Χαλκίδης: “στόχος μου η μεγάλη συμμαχία για τη Βέροια του μέλλοντος” – τι είπε για τις εκλογές του 2019

Την πρόθεσή του να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο της Βέροιας ανακοίνωσε επίσημα το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου ο Μιχάλης Χαλκίδης.

Ο Μιχάλης Χαλκίδης, που είναι ο πρώτος πολιτικός που ανακοινώνει την πρόθεσή του να διεκδικήσει τη διοίκηση ενός εκ των τριών Δήμων της Ημαθίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε τόσο στους δεσμούς του (ως βουλευτής) με τον ευρύτερο Δήμο Βέροιας όσο και στην προσπάθειά του να συγκεντρωθούν κάτω από μια “ομπρέλα” οι δυνάμεις της Βέροιας που τοποθετούνται στον κεντροδεξιό χώρο – χωρίς να αποκλείει και τους άλλους χώρους.

Αναφέρθηκε άλλωστε στο ότι στο χώρο βρίσκονταν και άνθρωποι από πολιτικούς χώρους εκτός ΝΔ, που ήταν εκεί λόγω ακριβώς του ιδίου.

Δεν παρέλειψε όμως να ρίξει και τα βέλη του (προκαταβολικά) σε όποιους ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο με αυτόν και πιθανόν να θελήσουν να χαράξουν μια άλλη πορεία σχετικά με τη συγκρότηση άλλων ψηφοδελτίων του κεντροδεξιού χώρου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε “σε όλους αυτούς που σκέπτονται κάτι διαφορετικό από αυτό που σήμερα διατρανώνετε σε αυτόν τον χώρο με την παρουσία σας εδώ τους λέω και τους καλώ να στρατευτούν στον κοινό αγώνα μας (…) σε αντίθετη περίπτωση αν δεν το πράξουν οι ευθύνες είναι δικές τους και μόνο δικές τους αλλά – προσέξτε – οι ευθύνες θα ανήκουν και στους ηθικούς αυτουργούς που θα κρύβονται από πίσω (…)”.

Επίσης αναφέρθηκε και στην υποψηφιότητά του το 2019 στο Δήμο Αλεξάνδρειας: “Ήμουν υποψήφιος γιατί πίστευα ότι μπορούσα με τους συνεργάτες μου να βάλουμε ένα λιθαράκι και να σπρώξουμε εκείνο το Δήμο μπροστά. Να πάει ένα βήμα μπροστά. Το αποφάσισα βέβαια τότε κάτω από κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες όμως προϋποθέσεις δεν τηρήθηκαν. Όμως εγώ, παρότι δεν τηρήθηκαν, ήμουν υποχρεωμένος να το πάω μέχρι το τέλος γιατί φίλες και φίλοι ξέρετε πάρα πολύ καλά ουδέποτε στην πολιτική μου ζωή αλλά και στην προσωπική μου ζωή ήμουν ρίψασπις (…) .

Στο τέλος απηύθυνε προσκλητήριο σε όλους τους δημότες του Δήμου Βέροιας να αγκαλιάσουν τη νέα αυτή κίνηση ενώ ζήτησε να βάλουν πλάτες και να μην “χαϊδεύουν αυτιά” ώστε να κατέβει ένα ψηφοδέλτιο του χώρου της κεντροδεξιάς

Στην πρώτη αυτή συγκέντρωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων οι Τ. Μπαρτζώκας, Γ. Μπατσαρά, Κ. Ζιώγας, Δ. Πυρινός, Χ. Τσούντας, Π. Ισαακίδης, Γ. Μηνάς, Γ. Ακριβόπουλος, Ηλίας Φωτιάδης, Π. Παλπάνας, Ν. Καρατζιούλα και Ι. Βλαχογιάννη ενώ παρών ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και εκπρόσωποι των άλλων δυο βουλευτών Ημαθίας της ΝΔ.

η φωτογραφία της ανάρτησης είναι από το inveria.gr

το βίντεο της ανάρτησης είναι από το pliroforiodotis.gr