Κατηγορίες
Περισκόπηση

Επετειακόν… (κλείσαμε τα 15)

Την 1η Νοεμβρίου του 2007, πρωτοβγήκε στο διαδίκτυο η Περισκόπηση.

15 χρόνια και 36.400 (τριάντα έξι χιλιάδες τετρακόσιες) αναρτήσεις αργότερα, είμαστε ακόμη εδώ – χάρη στην υποστήριξη, στην αγάπη, στις υποδείξεις, στα παράπονά των αναγνωστών της.

Εντάξει, κεραυνοβόλο έρωτα δεν το λες, χρειάζεται συνεχής προσπάθεια (όπως σε όλα τα πράγματα)! Όμως εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη εδώ επειδή ένας δεσμός υπάρχει…

Δεκαπέντε χρόνια μετά η Περισκόπηση εξακολουθεί ακόμη να κρατάει τις βασικές της αρχές: έχει όνομα, διεύθυνση, πρόσωπο, υπόσταση. Απ’ την πρώτη μέρα δεν δίστασε και δεν κρύφτηκε μέσα στην «βολική» ανωνυμία του ιντερνετικού χάους.

Με πρωτότυπο περιεχόμενο, έγκυρα, αντισυμβατικά, με άποψη, σε γλώσσα “ελεύθερη” αλλά με όσο το δυνατόν καλύτερη χρήση της ελληνικής γλώσσας, δίνοντας σημασία σε αυτά που είναι ουσιώδη και όχι σ’ αυτά που “φέρνουν” κλικ.

Άλλωστε ο πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει ένας: να τη διαβάζουν οι απαιτητικοί αναγνώστες.

Δεκαπέντε χρόνια είμαστε μαζί, με πολλές πρωτιές για την περιοχή μας: ζωντανές μεταδόσεις, vlog, podcast. Ενδεικτικά να αναφέρω – για όσους δεν το γνωρίζουν – ότι η Περισκόπηση μετέδιδε συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων το λιγότερο 7 χρόνια νωρίτερα απ’ τη μέρα που πρωτοξεκίνησε να τις μεταδίδει ο ίδιος ο Δήμος Αλεξάνδρειας!

Πέρασαν 15 χρόνια μέσα στα οποία η Περισκόπηση έκανε πολλά κι έδειξε το δρόμο σε πολλούς, ακόμη και σε επαγγελματίες. Και θα είναι πάντα εδώ για να δώσει ένα χεράκι βοηθείας, αν το ξαναζητήσουν. Όπως ήταν κι αυτοί δίπλα της, όταν το ζήτησε.

Δεκαπέντε χρόνια με σεβασμό τον κόπο των άλλων (blogger ή δημοσιογράφων) που σε κάποια θέματα είναι οι πηγές των ειδήσεων. Χάρη, Γιώργο, Νίκο, Αντώνη, Τάσο, Έφη, Νίκο, Αργύρη, Μαρία, Αλέκο, Γιάννη, Χάρη, Θόδωρε, Τάσο, Μιχάλη, Στέργιο, Γιώτα, Χρήστο, Νίκο, Πόπη, Άγγελε, πολλά ευχαριστώ (αν ξεχνάω κάποιον ή κάποια ας με συγχωρήσουν!).

Είχαμε δεκαπέντε χρόνια με καλές αλλά και άσχημες και δύσκολες στιγμές (υπήρξαν και θα υπάρξουν και τέτοιες ξέρετε…), τα οποία δεν πρόκειται να χαριστούν σε κανέναν. Ούτε αυτά, ούτε η εμπιστοσύνη των εκατοντάδων φίλων που δίνουν καθημερινά τη μεγαλύτερη αναγνώριση που μπορεί να υπάρξει (απ’ τη στιγμή που αφιερώνουν χρόνο από τη ζωή τους για να διαβάζουν ή να ακούσουν την Περισκόπηση).

Πολλά, άπειρα “ευχαριστώ” σε όλους αυτούς που στα 15 αυτά χρόνια που πέρασαν βοήθησαν και βοηθούν ακόμη και σήμερα – σε αυτούς με τους οποίους η συνεργασία μας σταμάτησε, σε αυτούς με τους οποίους η συνεργασία μας συνεχίζεται ακόμη και τώρα.

Κυρίως όμως άπειρα “ευχαριστώ” στους αναγνώστες της Περισκόπησης, σε αυτούς που καθημερινά επισκέπτονται την Περισκόπηση, γιατί έχει γίνει μια… απαραίτητη συνήθεια. Κι αν στην αρχή ήταν λίγοι, πλέον οι αναγνώστες και οι ακροατές της Περισκόπησης έχουν γίνει πάρα πολλοί! Άλλωστε το ότι η Περισκόπηση είναι ακόμη στο διαδίκτυο οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σ’ αυτούς. Αυτοί είναι η πραγματική της δύναμη!

Σας ευχαριστώ όλους και συνεχίζουμε!

Σίμος Τάμογλου