Κατηγορίες
Αλεξάνδρεια

Επίσκεψη Παπαστεργίου στην Αλεξάνδρεια

Σειρά επαφών είχε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου στην πόλη της Αλεξάνδρειας.

Συνοδευόμενος από τον γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στην Αλεξάνδρεια Σταύρο Γιάντση, τον Μπάμπη Γκιόνογλου που οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εθνικές εκλογές, το μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος Γρηγόρη Γιοβανόπουλο και τον Χρήστο Πριονίδη από τα παλιότερα στελέχη του κόμματος στην Ημαθία, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας της πόλης, όπου είχε συνομιλία σε πολύ καλό κλίμα με τον πρόεδρο της μονάδας υγείας Γιάννη Γκιουρτζή.

Στην συνέχεια επισκέφθηκε την δομή των Παιδιών της Άνοιξης, όπου συνομίλησε με την πρόεδρο Ελεονώρα Σαρκατζή για το θεάρεστο έργο που επιτελείται εκφράζοντας την στήριξη του.

Η περιοδεία του Χρήστου Παπαστεργίου ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στην εταιρεία ΑΛΜΗ η οποία βρίσκεται στην κορυφή της παραγωγής στην χώρα μας στο είδος της, όπου συνομίλησε με τους υπεύθυνους της επιχείρησης.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών ο Χρήστος Παπαστεργίου δήλωσε «Θέλω κατ’ αρχάς να ευχαριστήσω τους Σταύρο Γιάντση, Μπάμπη Γκιόνογλου, Γρηγόρη Γιοβανόπουλο και Χρήστο Πριονίδη για την διάθεση του πολύτιμού χρόνου τους για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, καθώς επίσης και για την αγωνιστικότητά τους για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

Θέλω, ακόμη να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της μονάδας υγείας Γιάννη Γκιουρτζή, την πρόεδρο της δομή των Παιδιών της Άνοιξης Ελεονώρα Σαρκατζή και τους υπευθύνους της εταιρείας ΑΛΜΗ και τους συνεργάτες τους. Τους ευχαριστούμε όχι μόνο γιατί είχαν την καλοσύνη να μας δεχθούν, αλλά και για την αναλυτική ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και την προσπάθεια που καταβάλει ο κάθε ένας από την πλευρά του.

Δυστυχώς και εδώ, όπως και στη Νάουσα και στη Βέροια το συμπέρασμα είναι ότι οι δυνατότητες της Ημαθίας, υποαξιοποιούνται. Τα χρονοδιαγράμματα των αναγκαίων έργων, παραμελούνται. Υποδομές για την οποίες έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, και τα πολλά κατασχεμένα βιομηχανικά κτήρια απαξιώνονται. Πώς λοιπόν να προσελκυστούν επενδύσεις και πώς να μην αισθάνονται αβοήθητοι όσοι επενδύουν;

Αν σε όλα αυτά προστεθούν η εκτίναξη του κόστους των πρώτων υλών, της μεταφοράς και της ενέργειας, η απουσία χωροταξικών κανόνων, οι ελλείψεις logistics /αποθηκευτικών χώρων και εργατών γης, οι μειωμένες και καθυστερημένες αποζημιώσεις στους αγρότες και η υποβαθμισμένη παρουσία της Περιφέρειας σε εκθέσεις, καθώς και η υψηλή φορολογία και τα μειωμένα εισοδήματα καταλαβαίνουμε όλοι το «κλίμα» και την κατάσταση στην αγορά, στα νοικοκυριά και στους νέους ανθρώπους.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς το αυτονόητο, την ενίσχυση και την διασφάλιση των κοινωνικών δομών, οι ηρωικοί και άξιοι συγχαρητηρίων εθελοντές και οι ωφελούμενοι ζουν την διαρκή αγωνία της επόμενης μέρας. Αν θα μπορούν δηλαδή να συνεχίσουν την τόσο απαραίτητη λειτουργία τους και να την επεκτείνουν στους δύσκολους καιρούς που ζούμε. Η Περιφέρεια, έστω εδώ, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μην βαυκαλίζεται με τα λίγα. Να διασφαλίσει το μέλλον αυτών των δομών και να διεκδικήσει την στελέχωση τους, καθώς και να στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο, όσους επενδύουν στον τόπο μας».