Κατηγορίες
Δήμος Αλεξάνδρειας

Δήμος Αλεξάνδρειας: εγκρίθηκε ποσό 374,6 χιλιάδων ευρώ από το “Πράσινο Ταμείο”

Μια ακόμη χρηματοδότηση, που ανέρχεται στο ποσό των 374.640,00 ευρώ, εγκρίθηκε από το “Πράσινο Ταμείο” ώστε να προχωρήσουν έργα που έχει προτείνει ο Δήμος Αλεξάνδρειας.

Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση αφορά ανάπλαση της πλατείας που βρίσκεται στον χώρο του Ηρώου της Αλεξάνδρειας καθώς και του παρακείμενου τμήματος του πεζόδρομου της Αλεξάνδρειας.

Η πρόταση υποβλήθηκε από το Δήμο Αλεξάνδρειας, στον Άξονα Προτεραιότητας 2 «Αστική Αναζωογόνηση & Λοιπές δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου», του χρηματοδοτικού Προγράμματος «Δράσεις Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου 2022» και ανέρχεται στο ποσό των 624.400,00 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας, Παναγιώτης Γκυρίνης, με αφορμή την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου, για την έγκριση της ένταξης προς χρηματοδότηση της δράσης «Σχέδια Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.)», του έργου “ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΗΡΩΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΙΜΜΕΝΟΥ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ”, δήλωσε τα παρακάτω:

“Με την απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης του Πράσινου Ταμείου προχωράμε στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώου και του παρακείμενου πεζόδρομου στη πόλη της Αλεξάνδρειας, δημιουργώντας ακόμη ένα χώρο αναψυχής μέσα στον αστικό ιστό αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Επίσης οφείλω να ευχαριστήσω, το προσωπικό του Δήμου και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο για την επίσπευση της έγκρισης χρηματοδότησης του έργου.”